lasta-autobusi-migranti-izbeglice-prevoz-foto-nebojsa-mandic-1454629981-838653BEOGRAD – Mesohet se Qeverisë së Serbisë, paska  nënshkruar një kontratë për të transportuar emigrantët nga Presheva për Sid vetëm me një transportues – me atubusat e  Beogradit “Lasta”! Pamvresisht se kush me kë ka bere ketë marrëveshje apo “biznis” por thëne troq se kjo eshte diskrminim i plotë ndaj shqiptarëve, kompanive te autobusëve të  Lugines. Siq dieht  emigrantet e kan shndrruar Preshevën  qe dy vjet ne nje “qyte kamp”, kurse autobuset nga Beogradi vijn e ne Presheve dhe ju hane shiptareve barin nen këmbë ?! Kurse kryetari i komunes ose se ka pytur kush fare  ose heshtë, meqë mund te ket dhene leje dhe te kete bere  far biznesi, me ndonje perqinje ne stilin “Ti mue, une ty” apo (ting case, ting pare) duke ju marru bukën nga goja qindra shoferëve shqiptare (BUS-ëve dhe Taxi-ve)  ka shkruar sot agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

 

“O Ragmi Mustafa, emigrantët ne Lugines duhet t’i bartin autobuset e shqiptareve e jo Lasta e Beogradit!!! Serbia sot krenohet ne bote përmes shiopatreve, preshvës, policise shipatre per humanizem dhe solidaritet. Kurse shiptaeret i hane të gjitha te zezat, berrllokun dhe telashet bashke me semundjet nga Siria, kurse Beogradi ju merr biznesin, idaren e familjeve shqiptare e para hundëve. Turp per kryetarin e komunes..” kane pohuar sot agjencis së lajmeve “Presheva jonë” kompanite e autobuseve dhe taksi-te shqiptare ne Preshevë dhe Bujanoc.

 

Autobuset serbe Lasta e Beogradit humb mbi 4 milion euro, Presheva ja “kompenzon” duke bartur emigrantet ?!

Velasatatssc kesaj, komania Serbe “lasta” e Beogradit se ciles ju paska dhene persiper (monopoli) te barte, transportoje keta emigrante nga Presheva duke fituar 1.7 milionë euro ne mua, përkudne rasaj se kjo  kompani serbe ne prillin e viti  2014 përfundoi me një humbje prej 4.3 milionë euro ?!

 

Ragmi Mustafa lejon kompanite e autbusëve nga Beogradi te bart emigrantet në Preshevë (duke pasur qindra autbus e taksi shqiptare ne Luginë) sikur dje qe lejoi djalin e kirmiknleit serb Miloshevicit, Markon  te investoj ne Preshevë.  Ju kujtohet Interspeed-in?!

Kontrata me “Lasta” te Boegradit perfundoin me 30 janar 2016 do. Ky vendim u prit me revoltës madhe nga taksite apoi shoferet, aurtobuset e kampanive shqiptare apo taksit e Luginës dje dhe pardje protestuan para qendrën e pritjes për emigrantët në Preshevë. Komapnite, shoferet e autobuseve dhe te taksive sa akuzojne Beogradin po aq edhe Presheven se si eshte e mundur qe ne Presheve te vijnë autobuset e Begradit te bartin emigrantet para syve tanë?! “Kjo s’eshte normale. Ne e kuptojme Beogradin, por nuk e kuptojme se si komuna e Presheves e ka lejuar një gje te tillë sidomos kryetarin nëse i thote vetes shqiptare qe shoferet e Beogradit ti vijne nga Serbia dhe t’ja marrin “ërrskin” e komanive shiupatre, autobuseve, taksi-ve ne Presheve aq me teper kur dihet se ne këtu jemi të pa punë. Ky skandal nuk eshte i pari qe  e bene Presheva me serbet e Beogradit , kur mu ky kryetar ka lidhur “kungja” ma mafian serbe, duke lejuar edhe te birin e kryekriminelit serb, bosin e mafias serbe Marko Milosevicit te investojë,  të hap biznese, sipermarjen e Inersped-it, kur Presheva sot ka qindra biznismen shqiptarë ?! (“FÜR MAFIA CAPTUR : Marko Milosevic, der Sohn von Slobodan Milosevic die Firmengruppe „Interspeed“ in Presevo.”) kane deklaruar sot shoferet dhe taksitet e Presheves për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE