storybildFriburg, 25 gusht -Policia kantonale Fribourg gjeti një burrë dhe një grua që po largoheshin pa paguar për stacionet e shërbimit. Policia zvicerane arrestun qiftin kosovar. Ata marrin benzinë pa paguar si mu kan n’bunari i babës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Disa fluturime me naftë u kryen gjatë muajve korrik dhe gusht në stacionet e shërbimit në kantonin e Fribourg-ut. Autorët e supozuar, një shtetas 35 vjeçar kosovar dhe një grua 28 vjeçare franceze me vendbanim në kanton, u arrestuan.

Gjatë dy muajve të verës, janë raportuar pesë raste të vjedhjeve të karburantit (naftë) në vendbanim, duke përfshirë katër në Sarine dhe Gruyere, tha të mërkurën se policia Fribourg kantoneve. Autorët – një çift që udhëtonin në një makinë të regjistruar në Francë – vepruan së bashku.

Gruaja po shkonte në stacion për të shkëputur arkëtarin, por pa blerë asgjë, ndërkohë që njeriu po e furnizonte me karburant automjetin. Të dy njerëzit përfundimisht u larguan pa paguar.

Ankesat e paraqitura penale kanë të bëjnë me humbjen e disa qindra frangave. Sipas hetimeve të policisë, është e mundur që stacionet e tjera të shërbimit të preken, por që njoftimi në polici ende nuk është bërë. Autorët e supozuar kanë pranuar faktet dhe do t’i raportohen autoritetit kompetent.

SHPËRNDAJE