Një person ka kryer 56 vjedhje. Ai ështe arrestua. Një bashkëpunëtor i tij ne arrati. I arrestuari eshte serbi 39 vjecar  ka mesuar agjencia e  lajemve “Presheva jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te policise kantonale.

Serbi 39 vjeçar i dyshuar për kryerjen e të paktën 56 vjedhjeve në shtatë kantone gjermanofone ne Zvicer  është arrestuar nga policia Glarus, ka njfturta sot polcia. Ai ka prnaurt shumicen e vjedhjeve.

Njeriu, i cili nuk ka vendbanim në Zvicër, eshte sjellur për shumë vite në kantonet e Glarus, St. Gallen, Basel-Vend, Bernë, Thurgau, Cyrih dhe Schwyz. “Fitimi” i tij nga plaqkitjet arrin ne mbi 300’000 franga, kurse 80’000 franga ka shkaktuar deme metariale.

Një “procedurë e gjerë hetimi” është nisur qershorin e kaluar në kantonin e Glarus, ku dyshohet se ka kryer pesë vjedhje me thyerje ndërmjet qershorit 2013 dhe shkurtit 2017. Ai po ekzekuton një dënim paraprak. Një bashkëpunëtor, gjithashtu një serb tjeter, ende është ne ekrkim nga polcia zvicerane

SHPËRNDAJE