Preshvë, 20 dhjetor -Autoritetet hungareze kanë kapur sot rreth gjysmë toni (474 kg) droge (marihuanë) me një vlerë prej rreth 3.2 milion euro në kufirin me Serbinë, njofton aghenn cia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te HVG-së (“Egy albán, üresnek bejelentett kamiont ellenőriztek Röszkén hétfő reggel a NAV munkatársai, de kiderült, hogy egyáltalán nem volt üres: több mint 470 kilogramm marihuánát”)

Mesohet se ngarkesa ishte e fshehur në një kamion me një shofer nga Shqipëria, i cili u përpoq të hynte në Hungari të hënën përmes kalimit kufitar të Rescës.


Sipas HVG-së,  kamioni gjithashtu gjeti rreth një kilogram diçka që dyshohej se ishte hashash. Mediat hunaghreze kane shkruar se kapja e kesaj droge  eshte rekord ne Hungari.

Polcia ne drogne e shiptarit ra gajt enje kontroilli rutinos ne Röszke et Humnagrise, qme rast u arrestua nje mesoburr 36 vjeçar. Stafi i doganiereve policore kishin  heturar në inspektimin me rreze X  se kulmi ishte dyfishuar në pjesën e sipërme të rimorkios. Kujdestarët e çmontuan pëlhurën e rimorkio-s së rimorkios dhe morën një total prej 474 kg paketash të drogës nga strehimi atje.Rekord drogfogás: marihuánával megpakolt teherautót kapcsoltak le Röszkénél – videó

SHPËRNDAJE