Preshevë -Policia doganiere në vendkalimin kufitar Batrovci (Krocai-Serbi) ka parandaluar kontrabanden me një numër i madh i artikujve antikviteti monedhave. Vepra u zbulua nga polcia sderbe ne Audi A4 me tabela VR drejtuar nga një shqiptar 27-vjeçar nga Presheva dhe  nje shtetas nga Masqedonia 31-vjeçari nga Kumanova, njfotn agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Një inspektim i hollësishëm i oficerëve automjeteve gjetur mbi 2235 monedha të vjetra të falsifikuara të mbyllura në gazeta dhe qese najloni, bustin e Legjionarët romakë të hedhura në bronz, dhe një cast bull figurinë në metal.

Antike, të cilat janë raportuar si pronar i pasagjerit, një shtetas i Maqedonisë, fshehur nën vendin e shoferit, armrest, si dhe pas sediljen e pasme të makinës.

Sepse si pronar kontaktuar gjykatën një gjyqtar i huaj kompetente trajtimin e rastit nën një procedurë të përshpejtuar dhe trafikant u gjobit shumën prej 110.000 dinarësh, si dhe një masë mbrojtëse e konfiskimit të objekteve për përfundimin e të gjithë procesit.

Në vitet e fundit, doganierët janë të ballafaquar me përpjekjet e shumta të antikave kontrabandës, sidomos në periudhën kur intensiteti i trafikut përmes pikave kufitare në rritje, siç është rasti tani para festave të Krishtlindjeve.

SHPËRNDAJE