Preshevë, 12 shkurt -Zyra e prkurorise  Speciale te Kosovës me ndihmen e EULEX-it, se sjhoejti do të paraqesë akuza kundër dhjetëra personave, pas arrestimit të Ramush Haradinajt. Bhet ketu fjalë për 57 serbe,  suipas disa akuzat në bazë të listave të fshehta, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave serbe.
Këta persona janë të dyshuar për krime të luftës kundër civilëve të kryera gjatë vitit 1998 dhe 1999. Kërkesat ndërkombëtare për arrestimin e tyre janë lëshuar pas vendimit të gjyqtarëve të EULEX-it.

“Edhe një vit më parë, kur Gjykata Themelore në Pejë lëshoi ​​urdhër për 12 serbë nga Klina, për krime lufte. Ka ndoshta lista fshehura kundër ende një numër i njerëzve për krime lufte..” paralajmëron Ljubomir Pantoviç, një avokat nga Mitrovica.

Ai kujton se, në fund të nëntorit, në një urdhër të lëshuar nga Zyra e Prokurorisë Speciale të Kosovës, në Mal të Zi, por u arrestua dhe u ekstradua në Kosovë, Zoran Vukotiç Vushtrrisë. Përfaqësuesit e serbëve dhe kujtoi se një herë Kosovë autoritetet lëshuan një urdhër arresti për 17 serbëve të Gjakovës.

SHPËRNDAJE