Preshevë, 12 shkurt -Pjesa më e madhe e qytetarëve serbë mendojnë se nuk jane ne gjendje për të hyrë në luftë të armatosur për te ktyher  Kosovën Serbisë e cila nga 17 shkurt i vitit 2008 shpalli pamavresin e saj, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë” e cila ka sigurar nje raport nga  sondazhi i fundit zhvilluar me 1.403  qyteare serbe nga Qendra e Beogradit për Politika të Sigurisë ne mebshtetje te  Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë.
Ata nuk duan të shkojnë e as te vcriten në luftë për shkak të Kosovës. konsideron 73 përqind të të anketuarve, 17 për qind thone “nuk e di” dhe vetem 10 për qind mendojnë se duhet luftura, sigurtisht ne mesin e  tyre edhe Nukolci apo Sheshel.

Sipas anketës, shumica e votuesve të partisë së krahut të djathtë si SRS dhe Dveri nuk do të jenë të gatshëm të marrin armët për shkak ihs-krahinës jugore serbe.

Mbi 15 për qind e ruinjve te moishes 18 -29 vjecar kane hsprehur gatisjmerine të shkojn n e luftë për Kosovën, thuhet ne këte  sondazh me mbështetjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë në periudhën nga 26 dhjetori deri më 14 janar prej 1,403 qytetarëve  të anketuar ne  Serbi.

 

SHPËRNDAJE