Ne vitet 1998-99 kur mori hov ofanziva serbe bi shqiptaret e Kosovës. Pos masakrvae dhe krimeve Serbia kihste kohe te provok shqiptaret e Kosoves ne menyra te ndryshme. Jmei deshmitare se luftëtaret e UCK-së dhe popullata civile edhe pse lufte, nuk leenin anash ritet fetare apo Ramzanin. Derisa Kosova ishte ne flake e tym policia serbe takon plakun ne rrugë dhe pa fije turpi n’midis Ramazanit i propozon te pije ujë?!, por shqiptari i u blkura ne tym e flake nga tanket dhe te shtenat serbe, kishte refuzuar tja merrte ujin, duke i thene “jo, se kam Ramazan!”,  shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Do perkujtuiar se forcat e fundit gjate luftes se fundit ne Kosovë ne shenjester kishte sikur djegjen dhe shkaterrimin e shkollave, ashut edhe te xhamive dhe ojekteve tjera fetare.
Keshtu Serbia po ashtu vrau 130 zyrtarë fetarë, bashke me ta shkaterroi qindra xhami gjatë luftës. Sipas të dhënave nga organizatat nderkombëtare u shkaterruan mbi 200 objekte fetare (xhami, teqe, tyrbe) bashke me to edhe 5 Kisha katolike, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar raporteve te OKB-së.Résultat de recherche d'images pour "serbia shkaterroi kishat xhamite kosovë"

SHPËRNDAJE