Çikat e Medvegjës

 

(Nga Demir Krasniqi)

Çikat e Medvegjës dhe nga Jabllanica –
E marrin bajrakun, mu si Shotë Galica !
Këto trimëresha tona, do ta mbrojnë vendlindjen ,
Jabllanicën me Medvehjën edhe mbarë Luginën !…

N’ Medvegjë janë tri çika – shoqe të pa ndara –
Iu prijnë bashkëkombësve në rrugët e mbara !
Janë Besa Ismajli , Florentina Rama ,
Liridona Zuka , që nuk duan harama !

Ato janë kolege pa kurrfarë presioni –
Sa nga bukuria , aq nga profesioni !
Secila më e bukur , më e mençur se tjetra –
Mirë i ruajnë traditat , zakonet e vjetra !

Që të tri këto çika intelektuale –
Janë rritë me ujë t’ pastër nga gurrat në male !
Plot me krenari jetojnë e punojnë –
Ato që të tria , në Medvegjë veprojnë !

Ato s’ ka fuqi që mund t’i shkatërron –
Është diçka që i lidhë edhe i bashkon !
S’ bashku që të tria herët , apo vonë –
Është Flamuri kombëtar dhe Mevegjëja jonë !

Që të tri këto çika , betohen n’ dy sytë –
Se vendlindja është , nëna jonë e dytë !
Do ta duamë e respektojmë si diellin me dritë –
Se na ka shkollua edhe na ka rritë !

Në vendlindjen tonë , do t’ qëndrojmë si gurë –
Dhe nuk do t’ ia kthejmë asaj shpinën kurrë !
Çikat e Medvegjës i njeh Jabllanica –
Me bajrak si burra , porsi Shotë Galica !

Janë çika trimëresha , askujt nuk i drojnë –
I dalin zot vendit , vendlindjen e mbrojnë !
Çikat e Medvegjës , s’ kanë shoqe mbarë trevës –
Nuk e kursejnë jetën për Luginë t’ Preshevës !…

Flet Besa Ismajli , plot afsh e guxim :
“ Me dashuri VOTO , ti për vendin tim !
Vepro e puno , plot guxim e mend –
Me trimëri VOTO , ti për tëndin vend !
“ E dua Vendin tim , Medvegjën si drita –
Aty ku u linda edhe ku u rrita !
Ku u edukuam dhe u arsimuam –
Me vlerat evropiane , ne u kompletuam !

Sot vendlindja jonë , ka nevojë për neve –
Që t’i dalim Zot , çdo pëllëmbë të kësaj treve !
Me dije dhe punë , t’i shërbejmë krenare –
Ta duam me shpirt dhe dashurinë ma t’ madhe !

N’ moment vendimtarë , t’ jem Zot përparimtarë –
N’ vendin tonë të barabartë të jemi krenarë !
Të gjithë pa dallim në punë veprimtare –
Që të zgjojmë vetëdijen tonë mbarëkombëtare !

Që ta tregojmë vetën n’ Nëntorin e Shqiptarëve –
Ta forcojmë identitetin , gjakun e të parëve !
Të votojmë më 4 Nëntor 2018 –
Për Këshillin Nacional Shqiptarë të vërtetë !

Të veprojmë me dije , të veprojmë me mend –
Të votojmë për njerëzit , që s’ kursyen për këtë vend !
Të votojmë për njerëzit , që investojnë dhe punojnë –
Për të mirë të qytetarëve të Medvegjës sonë !

Për shpresë të këtij vendi dhe për t’ ardhmen tonë –
Voto n’ listë njeriun që e meriton !
Për forum shqiptarë , zhvillim ekonomik –
T’ jem përparimtarë , t’ jem popull unik !

Jo që të gjithë ne , mund t’ bëjmë gjëra të mëdha –
Për komb e atdhe do t’ punojmë pa nda !
Ne bëjmë gjëra t’ vogla dalim në votim –
Me dashuri t’ madhe veç për vendin tim !”

Me fjalë t’ arta flet Florentina Rama :
“Voto për njerëz t’ drejtë , e jo për harama !
T’ dalsh e të votosh për Komunën e Medvegjës –
Do të thoshe ta mbrosh Luginën e Preshevës !”

Muharrem Salihu , një burrë mërgimtar ,
Biznesmen i njohur edhe veprimtar ,
Njeri i kompletuar me t’ pastër ndërgjegjeje –
Kandidat potencial për udhëheqës Medvegjeje !

“ Të dashur vendas , motra , vëllezër , mërgimtarë –
Ju faleminderit për përkrahje të pa parë !
Me përkrahjen tuaj , unë mezi po priti –
Që më datë 4 Nëntor , po të këtij viti !…

Ju do të vendosni dhe do të ndryshoni –
Për të mirë të gjithë neve , t’ ardhmen ta gëzoni !
Perspektivën e vendlindjes sonë edhe të juaj –
Që askush me fatin tonë nuk do t’ mund të luaj !

Unë , po ju drejtohem me plot bindje t’ besës ,
Si një vashë e re e Komunës së Medvegjës –
Që jetoj me shpresë , me ju flas shumë lirë ,
Se një ditë për ne , do bëhet më mirë !

“Unë , në ty Medvegjë , shumë vështirë kam jetu’ –
Ende jam këtu dhe nuk jam largu’ !
Asnjëherë më e fortë , n’ vete nuk jam ndi –
Se tani jetoj me një mision të ri !…

Muharrem Salihu , bashkëvendësi im –
Është bërë shpresë e vetme , tashmë synonim ,
Për një t’ ardhme t’ ndritshme edhe të sigurt ,
Ku ma kush Medvegjës , s’ mund t’ ia luan gurtë !

Në Medvegjën tonë dhe të Jabllanicës –
Do të sjellë mbarësi kudo mbarë Luginës !
Do të sjell ndryshime edhe plot risi –
Ashtu si që ngjalli shpresa përsëri !…”

Tashmë erdhi koha që komuna e Medvegjës –
T’ mos shihet si shtojcë mes Bujanocit e Preshevës !
Por , të zë një vend plotësisht t’ barabartë –
Krahas tri komunave n’ drejtim të përbashkët !

Krahas tri komunave në këtë shtresë të tokës –
Autoktone shqiptare në këtë pjesë t’ Evropës !
Nëse njerëzit nga Medvegjëja , do t’ i qëndrojnë besës –
Në Medvegjë , do t’ mbrohet Lugina e Preshevës !

Më 4 Nëntor , Dymijë e Tetëmbëdhjetë –
Votimi i juaj është ringjallje e vërtetë !
Prandaj t’ lidhim besën të fortë porsi gurë –
T’ bëhemi t’ gjithë së bashku , o sot , ose kurrë !

Gjilan, më 22.10.2018.

Demir Krasniqi

SHPËRNDAJE