Council of Europe member States flags / Drapeaux des Etats membres du Conseil de l’Europe

Strasbourg, 29 tetor –Këshilli i Evropës do të organizojë një konferencë ndërkombëtare mbi “Transparencën e Pronësisë Profesionale” më 30 dhe 31 tetor në Tiranë (Shqipëri) në kuadër të punës së saj për të forcuar kapacitetet në shtetet anëtare për të luftuar pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”*

Konferenca synon të lehtësojë një kuptim të përbashkët të standardeve dhe ndarjen e praktikave të mira krahasuese në lidhje me transparencën e pronësisë përfituese midis praktikuesve dhe krijuesve të politikave.

Praktikanët dhe hartuesit e politikave nga njëzet juridiksione do të diskutojnë dhe ndajnë përvojat mbi zhvillimin dhe zbatimin e rregullave të kujdesit të duhur dhe të regjistrimit të pronësisë.

Gjatë dy ditëve, pjesëmarrësit në konferencë do të diskutojnë abuzimet kriminale të personave juridikë dhe standardet ndërkombëtare lidhur me transparencën e pronësisë përfituese, si dhe praktikat e vendit lidhur me pajtueshmërinë, mbikëqyrjen dhe regjistrimin e pronësisë përfituese. Diskutimet do të shërbejnë gjithashtu si një platformë për hartimin e hapave të ardhshëm në zhvillimin dhe zbatimin e zgjidhjeve të pronësisë në Evropën Juglindore dhe rajonet e Partneritetit Lindor.

Konferenca do të hapet nga Drejtori i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut dhe Sundimin e Ligjit Christos Giakoumopoulos, Ambasadori i BE në Shqipëri, Luigi Soreca dhe Ministri i Drejtësisë së Shqipërisë, Etilda Gjonaj.

Konferenca financohet nga Programi i Këshillit të Evropës për Kundërvajtjen e Kërcënimeve në Sundimin e Ligjit dhe tre programe të përbashkëta të Bashkimit Europian / Këshillit të Evropës: BE-së / CoE Objektit Horizontal për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë; Partneriteti i BE / CoE për Qeverisje të Mirë (PGG); dhe Projekti BE / CoE kundër Krimit Ekonomik në Kosovë * (PECK II).

SHPËRNDAJE