Preshevë, 5 prill  -Mbi vendbanimet shqiptare në Luginën e Preshevës janë parë sërish sot që të fluturojnë avionë luftarakë, raportuna medit shqiptare dhe serbe duke ju referuar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” sipas se ciles bëhet fjalë për një “stërvitje ushtarake në Serbi”. Fulutrime te tilla kishte dy dite resht ne fund te muajit te kaluar mbi Preshevë. Ndryshe, Ministria e Mbrojtjes ka njoftuar se Forca Ajrore e Ushtrisë Serbe do të fluturojë serish mbi qiellin e Lugines se Preshevës do te ekt fulutrime deri në 5 prill.

Zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes së Serbisë, Jovan Krivokapiç ka sqaruar se fluturimet janë pjesë e stërvitjeve ushtarake që janë planifikuar në këtë zonë. Sipas aghejncise  selajemev “Presheva jonë” qe nga arterstimi dhe debikmi nga Ksova i Marko Gjuriqit mbi qiellin e Presheves, kui me Kosoven ka pasur mbi 20 fluturime te avionave ushtarak.

Nje “defilim” i tille agresiv mbi qati ne Preshevë ka shqetësuar pa mas banoret e Lugines se Preshevës, sidomos femijet. Lidhur me aeroplanet ushtar ne Presheve kane reaguar edhe KKSH duke e cilesuar si provokim dhe presion pas zhvillimeve te fundit ne Kosovë

Qytetaret  e shqetesuare i kane deklaruar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” se “aeroplanet luftarak jane pare zhag per toke qe as ne kohen e luftes nuk i kemi parë keshtu, mbi qatite e shtëpive. Por,  shyqyr Zotin qe skem ketu godina te larta, disa kateshe se kishte mundur t’i rrezonte, aq afer fluturonin ata…drejt kufirit me Kosovë.”

Fluturime te tilla nuk ka pasur per here te pare ne Luginen e Preshevës nese kujtojme atopara dy vitesh (17 nentor 2016) ku avioni ushtarak nga përbërja e Brigadës 98 Aviacionit janë parëper dy dite rresht mbi kulmet e shtëpive ne vendbanimet shqiptare në Luginën e Preshevës, në kufi me Kosovë.

SHPËRNDAJE