Preshevë, 5 prill  -Kryetari i Qeverisë së Serbisë, Ana Brnabic vlerësuar se çështja e Kosovës nuk mund ta ndalojë rrugën e Serbisë në Bashkimin Evropian (BE), sepse, tha ajo pr Novi Magazin se “integrimi evropian është një tjetër histori”, një rezolutë e marrëdhënieve me të tjerët Prishtinës..” transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Komisioni Evropian dhe BE-ja nuk e njeh pavarësinë e Kosovës, ata janë neutral ndaj statusit dhe ajo duhet të jetë e rëndësishme, për shkak se anëtarët e pesë të BE-së nuk e njohin dhe nuk do të njohë pavarësinë e vetëshpallur të Kosovës”, ka thënë Brnabic.

Ne vazhdim kryeministrja shtoi se “ata prej nesh presin një normalizimin e marrëdhënieve, jo të importojë konflikte në BE dhe normalizimin e marrëdhënieve çdo gjë mund të thotë: Unë mendoj se është në interes të Serbisë, jo për BE-në, por në interes të Serbisë që më në fund gjeti një afat-gjatë zgjidhje të qëndrueshme “.

Brnabic tha se ajo ishte “më vjen keq që BE-ja nuk e fortë në përpjekjet e saj” për të zbatuar marrëveshjen e Brukselit, sepse BE-ja ishte “garant i marrëveshjes”.

“Nga të gjitha bisedat që kam pasur me ta, nuk punon për mua se Shtetet e Bashkuara është e gatshme për çdo zgjidhje fleksibile, por në qoftë se ju nuk jeni gati për një zgjidhje fleksibël, mua më duket se ju keni për të ruajtur status quo-në dhe një konflikt të ngrirë,” tha ajo .

Brnabic është vlerësuar të jetë “konflikt i ngrirë” mund të zgjasë për dekada të tëra dhe e cila nuk do të ishte mirë për Serbinë, duke shtuar se nisma e Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq në fillimin e dialogut të brendshëm “shumë i guximshëm”.

Ajo vuri në dukje se Serbia duhet të gjejnë forcën në vetvete për të bërë paqen dhe stabilitetin në Kosovë, për shkak se, “në qoftë se ne kemi forcën dhe nuk ka kuptim të BE-së, kryesisht për zbatimin e marrëveshjeve të arritura (me Prishtinën), dhe pastaj të ketë fleksibilitetin dhe kreativiteti për një zgjidhje të mundshme afatgjatë, atëherë gjithçka do të jetë mirë. ”

“Shpresoj se Serbia nuk do të jetë e vetme që do të përfundojë si për të nxitur stabilitetin”, tha kryeministrja

SHPËRNDAJE