Preshevë, 18 tetor  -Privatizimi i Radio Televizionit të Preshevës për shkak të padive të parashtruara nga punonjësit e këtij medias paraqitur kundër Ministrisë së Ekonomisë ka zgjatur për tre vjet, derisa rasti gjykata është finalizuar, ajo do të ketë statusin e një kompanie publike. Per shkak “luftes” se pushtetit dhe pushtetit me kete tv, ka bere qe shumed kolege te mbesin ne rruge, e disa prej tyre futen ne cfaredo portali vetem e vetem, ndoshta jo aq per te fituar, por per te ruajtur lidhjet me gazetarine, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kuvendi i Komunës, i cili është themelues i RTV Preshevës, 2015 ishte kundër shitja e këtë medium është i vendosur për të kryer shpërndarjen e privatizimit të aksioneve të punonjësve pa pagesë.

Megjithatë, e drejta për aksione të lira, sipas vendimit të Ministrisë së Ekonomisë, ishte i vetmi gazetar i RTV Preshevës Ardita Sacipi. Ministria mori një vendim të tillë sepse punëtorët e tjerë morën pjesë falas të kompanive shtetërore dhe nuk kishin të drejtë të merrnin aksionet e RTV Preshevës.

I pakënaqur me këtë vendim, 14 nga 26 punonjës të RTV Preshevës në vitin 2016 kanë paditur Ministrinë para Gjykatës Administrative në Nish.

Siç tha ai për UNS Drejtori i këtij media Ramiz Memeti, gjykata vendosi që “Ministria e Ekonomisë duhet të rishqyrtojë përsëri vendimin e saj”.

SHPËRNDAJE