Lyon (Interpol), 18 tetor -Takimi, i autoriteve te larta te drejtesise amerikane ne seline e Interpol-it ne Lyon këtë javë, preku edhe një numër iniciativash amerikano-INTERPOL duke përfshirë një projekt për të forcuar kapacitetet e agjencive të zbatimit të ligjit dhe agjencive të sigurisë kufitare, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Prokurori i Përgjithshëm i SHBA Jeff Sessions u takua me Sekretarin e Përgjithshëm të INTERPOL Jürgen Stock për të diskutuar një sërë çështjesh globale të sigurisë, duke përfshirë terrorizmin

Si përdoruesi më i shpeshtë i aftësive globale të INTERPOL-it, Sekretari i Përgjithshëm i SHB tha se SHBA mbetet një model në integrimin e INTERPOL në policimin në vijën frontale si pjesë e aktiviteteve të saj për luftimin e krimit.

Tashmë në vitin 2018, SHBA ka kryer rreth 400 milionë kërkime të bazave të të dhënave globale të INTERPOL-it.

Nevoja që oficerët e rangut dhe të dosjeve të jenë në gjendje të hyjnë në rrjetin e INTERPOL-it pa marrë parasysh vendndodhjen e stacionit të tyre të punës, u njoh si Prokurori i Përgjithshëm dhe Shefi i INTERPOL-it si thelbësor.

Krimi kibernetik ishte gjithashtu një temë kryesore për diskutim, në veçanti sfidat me të cilat ballafaqohet zbatimi i ligjit në lidhje me pajisjet e koduara dhe hetimet në Darknet.

“Vizita e sotme e Prokurorit të Përgjithshëm të SHBA dha një mundësi të rëndësishme për të shqyrtuar çështjet e ngutshme të sigurisë dhe vlerën e shtuar të bashkëpunimit ndërkombëtar për zbatimin e ligjit”, tha sekretari i përgjithshëm i INTERPOL-it.

“Vetëm nëpërmjet mbështetjes siç është ajo e SHBA-së, ne mund të ndërtojmë një arkitekturë të fuqishme globale të sigurisë që i ndihmon të gjitha vendet të mbrojnë qytetarët dhe vizitorët e tyre.

“Sigurimi se oficeri i duhur ka informacionin e duhur në kohën e duhur është një pjesë kyçe e kësaj,” përfundoi shefi i INTERPOL-it.

Seksionet e Prokurorit të Përgjithshëm dhe z. Stock treguan gjithashtu nevojën për përpjekje të forcuara të zbatimit të ligjit për të adresuar kërcënimin në zhvillim të paraqitur nga luftëtarët e huaj terroristë.

SHPËRNDAJE