Résultat de recherche d'images pour "usa labanian"Shkollat në New York ofrojnë mësime në disa gjuhë të ndryshme, por të enjten është vendosur që t’i shtohet për herë të parë listës edhe gjuha shqipe. Vitin e  kaluar mne shqip shkruajtne edhe gazetat zvcerane, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Résultat de recherche d'images pour "gazeta zvicerane shqip"E përditshmja presrigjoze amerikane, New York Post ka shkruar në shqip “Ç’kemi Albanian”, duke dhënë lajmin se shkollat e NYC tani me ligjin e ri kanë për të ofruar mësime në gjuhën shqipe.

Prej disa ditësh është miratur ligji i cili do të ofrojë mësime në gjuhën shqipe për të gjithë shqiptarët dhe për këdo që ka dëshirë të mësojë shqip.

Në New York jetojnë rreth 600 mijë shqiptarë të cilët tashmë do të kenë mundësi të mësojnë gjuhën amtare. Vitin e  kaluar mne shqip shkruajtne edhe gazetat zvcerane, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” e cila aejncia perkujtpn se ne kete vedn po ashut sa gjysame e atyre en Amerike, 300 mije kane mundesi te meshojne gjuhen shqipe.

SHPËRNDAJE