Ignazio Cassis (56 vjecar) nga kanotni i Ticonos nga fllimi i ketij viti eshte emeruar minister i puneve te jashtem ie Zvicres apo siq njihet ketu si Këshilltar Federal.  Shefi i ri diplomacise zvicerane Casis ka pretur publicistin dhe gazetarin nderkombëtar nga Presheva në Gjenevë nga i cili eshte njoftuar për shqiptaret ne Zvicer, sidomos integrimin e tyre ne ekte vend.

Gazetari yne i cili vepron qe me shume se dy decine ne organizatat nderkombetare ne Gjeneve ka falenderuar qeverine e Konfederates helvetike dhe popullin zviceran per rolin e  e tyre ne Kosove dhe Shqiperi si dhe agazhimin e saj ne aspektin humanitar, strehimin e mijera reugjateve para dhe gjate luftes ne Kosovë.

Ndryshe shefi i diplomacise zvicerane z.Cassis duke vleresuar lart rolin dhe kontributin e publicistit tone, ka falenderura gazetarin Maliqi ne organizatat botërore ne Gjeneve per angazhimin e tij afrimin dhe njohjen e shqiptareve me fuksnionimin e shteti te Zvicres si shembull per demkracine dhj tolerancen ne rajon, si dhe ne kontributin me shkrime ne  favor te paqes, stabilitetit dhe frymes se bashkepunimit dhe bashkejeteses te te gjithe popujve ne ballkan.

Agjencia e lajmeve Presheva Jonë si nje medium i vetëm ne gjuhen shqipe ne Zvicer dhe më i cituari ne kete vend e cila perdoret shpesh si burim informacioni per ngjarjet e komunitetit shqiptare ne Zvicer apo ne rajon. Sipas tyre “Presheva Jonë” tashme eshte bere nje zedhënese e demokracise dhe tolerances në Zvicër si dhe integrimit te shqiptareve ne tokën helvetike,  kane thenë disa hre autoritet zvicerane, pas takimeve me Nefail Maliqin, publicistin dhe korrespondetin e kësaj agjencie ne Gjenevë qe shpesh shkrimet e saj jane bere burime referuese te mediave zvicerane. 

SHPËRNDAJE