qenddooeeBujanoc, 14 tetor -Një qendër tjtr per refugjate afrkan eshte gati e cila do të jetë në gjendje të pranojë rreth 250 emigrantët eshte hapur sot në Bujanoc. Dyqendra te tlla veq ekzisttojne ne Presheve, ajo ne Miratoc dhe Tasjan, ngate cilar strehimore hyne e dualen mijera emigrat legal dhe ilegal, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Kjo qendër është e vendosur në ndërtesën e ish-zones industriale DP “Svetlost”, thonë ata në Ministrinë e Punës, tërësisht e rindërtuar dhe pajisur për pritjen e emigrantëve dhe refugjatëve.

Hapja e kesaj qendre në  Bujanoc ka kushtua  340.000 euro. Përndryshe, në Serbi, në bazë të informacioneve të fundit Komisioneri për Refugjatë dhe Migrim, jane rreth 7000 emigrantë dhe refugjatë.

SHPËRNDAJE