floooGjeneve, 13 tetor -Nje eroplanit rus ( Aeroflot-A320 ) në Gjenevë me 115 pasagjerë eshte ndalur ne momentin e fundit para se te ateroje. Kjo ndodhi pas nje alarmi kërcnues me bombë, njofton aggjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te policise kantonale.

Alert Airport pasditen e së enjtes në fillim. Ende. “Ka aq shumë sa që ne të përfundojë duke mos i kushtuar vëmendje!” Punonjës Lyrics Site. Përveç se kjo ka një karakter të veçantë. çështja e terminologjisë. E “vigjilent për paketë të dyshimtë” tradicionale është shndërruar në fakt në një “kërcënim me bombë”.

 

Sipas policise “vigjilenca për paketë ta dyshimta është bere në fakt alarmi për një “kërcënim me bombë”. Shpejt e shpejt, 115 pasagjerët janë evakuuar. Aeroplani ka betur i vetëm në vend, të parkuar në një kend te aeroportit te Gjenevës. Shtetasi rus i tha shitësit të biletave të kompanisë, pak kohë para ngritjes së aeroplanit, se në aeroplan gjendet një bombë. Kjo ka ndikuar që zyrtarët ta ndalin aeroplanin në aeroportin e Gjenevës dhe t’i evakuojnë të 115 udhëtarët. 

“Kjo është  hera e tretë që ndodh me kercnime e alarme te tilla per bombe ne aeroportin e Gjeneves…”, thotë Bertrand Stämpfli, zëdhënës i aeroportit të Gjenevës. Për këtë arsye, ky alarm i fundit u muar seriozisht.

Pra, në pistë arriten pos policise edhe  zjarrfikës dhe ekipe shpëtimi. Një operacion për të krehër nëpër pajisjes si bagazhet e kontrolluar. Një kërkim plote  prej katër orëshe që bëhet e pafrytshme. Në 18h, konkluzioni është i qartë: ne flasim per nje “kërcënim me bombë, alarm të rreme.”

Në 18:10 të darkës, prokurori publik Gjenevës lëshoi ​​një deklaratë përfundimtare. Një person u arrestua në vend dhe më pas dëgjua nga policia.Një rast penale u hap ndaj tij. Sa për 115 pasagjerë në SU2381 fluturimit, Aeroflot thanë se do të fluturojnë në Moskë nëpërmjet SU2383 fluturimit. Arritja pritet në 2:13 të premten në mëngjes.

SHPËRNDAJE