lshbbPresheve, 15 gusht Policia  greke ka penguar kreun e Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar Tahia Veliun të hynë në Greqi për të promovuar një libër në lidhje me “Shqipërinë e Madhe”, shkruajne mediat greke, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

Media grek po ashutkane shrkuar  se edhe policia  serbe kishte ndalur z.Veliun te hynte në Preshevë.

Sipas burimve te njeta kanë raportuar se si Velia u përpoqën të hyjnë në Kakavijë per te kaluar kufirin shqiptaro-grek edhe pse ai më parë ka deklaruar persona non grata për shkak të angazhimit dhe pretendimet ndaj disa pjesë të Greqisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Serbisë.

Veliu ishte duke shkuar për të vizituar Greqinë për të prezantuar librin në lidhje me “Shqipërinë e Madhe” në Janinë

Ai ka palajmruar po ashtu për 20 gusht, te beje promovimin e librit ne fjale edhe  në Tuz të Malit të Zi.shipppp

SHPËRNDAJE