“Presheva Jonë “ si i vetmi medium në krahinën e Preshevës me 16 janar te vitit 2015 kishte shpallur “Personalitet te Vitit” Edi Reamën.  Ky cmim ju dha kryeministrit pas vizite se tij ne Preshevë, cka duket normale dhe e qarte pse kjo redaksi i ndau nje mirënjohje të tille  Edi Ramës. Ky ljam beri jehohe te madhe ne mediat shqiptare ne Kosove e Shqiperi, por edhe ne ato serbe. 
Por qe nga atehere me ndryshimin e zhvillimeve dhe situatave ne rajon, edhe Edi Rama duket se ka ndryshuar sidomos koheve te fundit me “mini-schengenin” me vendet sllave, pastaj me shëndrrimin e vendit ne nje poligoni droge si dhe premtimet e pambajtura per shqiptaret etnik ne Luginen e Presheves i cili premtoi shume nga takimet me Vucici ne Beograd, Nish e Presheve,  por asgje nuk beri deri me tash, madje as njohjen  diplomave shqiptare?! 
“Presheva Jonë”: Edi stop, cka eshte teper eshte teper. Ngre Padi ju, ngre padi Serbia ndaj komandantit te UCK-së dhe kryeministrit te Kosoves Haradinajt, cka u muar vesh kjo punë?
L’image contient peut-être : 2 personnes, costumeKulminacioni i te zezave te Edi Rames arriti pardje me 15 janar mu ne ditet e masakres ne Recak, kur nga Tirana erdhi lajmi, «masakra» tjeter e radhes kunder clirimtareve, kunder Kosoves, me nje padi kunder kryeministrit shqiptar ne Prishtinë Ramush Haradinaj i cili si komandant i UCK ishte ne vijen e pare te frontit kunder masakruesve serb. Dhe te gjitha keto rezultoi aresye dhe vendimi i redksise se agjncise se lajemeve “Presheva Jonë” per t¨ja terheqje morale te titullit, cmimit dhuraur para pese vites Edi Rames si “Personalitet i Vitit”  
“Edi stop, cka eshte teper eshte teper. Ngre Padi ju, ngre padi Serbia ndaj komandantit te UCK-së dhe kryeministrit te Kosoves Haradinajt, cka u muar vesh kjo punë?” ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
Në ditën kur vershuan kritika dhe akuza te shqiptarëve nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia e Lugine e Presheves kunder Edi Rames per padine ndaj kryeminisrit shqiptar ne Prishtinë Ramush Haradinaj, ministri i tij Gent Cekaj paska ftuar ne urgjence ne Tirne dy-tri liderë nga Lugina e Preshevës gjoja për t’i “bashkuar”. Ministri Genti Cakaj “bashkon” dy lidere te Lugines, duke lënë anash dhjete tjerë?!. Tirana me disa lidere nga Presheva e Bujanoca hgjate viziters ne Tirasne ka “harruar” duke injruar shopztaret e Medvegjës te cileve jui ka bere  “segregacion” ndaj Medvegjës se akadmik Idriz Ajetit dhe veprimtarit te shquar Jim Xhema?!
Analiste dhe qytetare nga Presheva thone se Edi Rama e beri berrllog duke i bere nje padi kunder kryeministrit shqiptar ne Kosovë Ramush Haradinaj i cili po ashtu ka disa padi tejra edhe nga Serbia?!. Ky hap i Edi Ramës ka shkaktuar pakenaqesi dhe reagime te shumta nga perosnalitete e shoqata shqiptare si ne Shqipëri po ashtu edhe ne Kosova e diaspora!
Per fund do perkujtuar se për çdo vit agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” shpall personalitete të Vitit persona që i kontribuojnë çështjes kombëtare.  “Presheva Jonë” deri tash ka shpallur për personalitet të vitit,  presidenten e Zvicrës, Micheline Calmy-Rey. Në vazhdim kishte shpallur Granit Xhakën, Bustin e Skënderbeut në Gjenevë, i ngrirë në akull. Para dy vitesh presidentin shiptar Ilir Meta, pas vizites se tij ne Medvegjë. Terheqja morala e cmimit “Personalitet i Vitit” te Edi Rames nga redaksia e “Presheva Jone” eshte epaar e ketij lloji.
SHPËRNDAJE