Tiranë, 16 janar -Ne diten kur vershuan kritika dhe akuza te shqiptareve nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia e Lugine e Presheves kunder Edi Rames per padine ndaj kryeminsrit shqiptar ne Prishtinë Ramush Haradinaj, ministri i tij Gent Cekaj paska ftuar ne urgjence ne Tirne dy-tri liderë nga Lugina e Preshevës gjoja për t’i “bashkuar”.

Gjurmeve te lajmit për “bashkimin” e lidereve (kupto vetem) te Lugines se Preshevës, nga dhjete lidere, shoqata e qytetare te Lugines se Presheves eshte pritur me skepticiozem dhe me mjaft rezervë gje kjo e cila ende nuk eshte perëshëndetur nga askush (?!) madje as nga Prishtina e as nga Tirana perverq kabinetit te ministirt Cakaj, alias Edi Ramës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Nga 10 lidere qe ka Lugina e Presheves vetem dy u “bashkuan” për ta shpëtuar vete. Kete ministri Ceka e beri për ta mbuluar marren Edi Rames me padine kunder Haradinajt!

Bildergebnis für muharrem salihuNe kohen kur gati gjitha partite shqiptare ne Luginen e Presheves gjendeshin ne thumb te kritikave për shkakime ose deshtimimin atyre, ata gjetne rrugen e “bashkimit” duke futur ne loje edhe Tiranën. Dhe lideret e lugines se Presheves te cilet u gjenden te themi bashkarisht nje varke n’mes oqeanit, per te shpëtuar nga kjo fundosje u bashkuan. Ne fakt u bashkuan ata lidere qe ishin ne krize me sveti!

Ne Presheve nuk jane veteme 2 apo 3 lidere qe sot u pane nëper fotografi mne disa protale lokale por jane se paku 10-te tjere te partive shqiptare te cilet u injruan dhe nuk prezentuan ne këte “bashkim” te Gent Cekajt.

Madje edhe me keq sikur mionsitri i Edi Rames, Cakaj edhe Presheva dhe Buanoca “harruan” Medvegjen si zakonisht duke ja bere “prenos” Beogradit, kupto Serbisë te cilet edhe vete ashtu keshtu kane mbetur ne Serbi, meqe si lidere partie, te njejtit jane nenshkrues ne Beograd se “pranojne integritetin territorial te Serbisë!..”. Madej nje lider nga Medvegja, sot deputet ne kete komune keto manovrime te Tiranës me Lugine e Presheves e ka konsideruar si “lojëra politike” duke quajtur si “Politika defanzive e shqiptareve ne Serbi me perkraheje nga Tirana!”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Veq kesaj mund te thuhet se ministri i jashtem Cekaj e gjet momentin t’i’ “bashkoj” lideret e Lugines se Preshes per ta mbuilur “maskarrallekun” e kryeministrit të tij (i cili ja dha bakshish postin e ministrit, kupto: shokut te Baton Haxhiut, person ky i njohur ne opinon dhe mediat shqiptare si bashkepunëtor i UDB-ës gjate luftes ne Kosovë) Edi Rama e beri berrllog duke i bere nje padi kunder kryeministrit shqiptar ne Kosovë Ramush Haradinaj i cli po ashut ka dis apadi edhe nga Serbia?!,cka pasuar reagime t eshumta nga perosnalitee shoqata shiptare ne Shiëro, Kosovë e diapsorë!

Nga 10 lidere qe ka Lugina e Presheves vetem dy u “bashkuan” për ta shpëtuar veten. Sikru qytetaret e Lugines se Presheves ashtu edhe ata ne Kosovë e Sqhipëri kete hap te ministrit Ceka e kuptojne si demagogji, shkurt për ta mbuluar marren Edi Rames me padin e tij kunder Haradinajt!

 

Politika defanzive e shqiptareve ne Serbi me perkraheje nga Tirana!

Bildergebnis für medvegja“Shqiptaret e bashkuar ne Serbi do te duhej te nxirrnin kandidatin e pare nga Medvegja, pastaj nga Bujanoci dhe kandidati i trete nga Presheva.
Subjektet dualën para kauzës, individët para subjekteve dhe me plot gojen “Lugine” harrojne Medvegjen, 524 km2 respektivisht gjysmen e Lugines!.

Fillimisht po dorzojne gjysmen e Lugines pastaj edhe gjysmen e gjyses dhe dikur do te “triumfojne” vetem me Presheven. Nuk e kemi kuptuar akoma se Presheva si qytetez eshte barre sociale dhe jo aset!. Lufterat behen per teritore, por, ne jemi paqesor dhe i dorëzojme ato me vetedije, bile edhe solemnisht nen moton e unitetit!!”, thuhet ne reagimin e liderit nga Lugina e Presheves Muharrem Salihu, njëherit deputet ne Medvegjë i njohur nder shqiptaret edhe si intelekktual dhe biznesmen ne nivele evropian.

Analiste dhe qytetare nga Lugina e Presheves dhe Kosova, sot i kane deklaruar agjencise së  lajmeve “Presheva Jonë” se Tirana dhe disa liderë nga Presheva e Bujanoc kane bere “segregacion” ndaj Medvegjës shqiptare, Medvegjes se akademik Idriz Ajetit dhe Jim Xhemes?!

SHPËRNDAJE