Medvegjë, 22 prill  -“Në Qendrën Kulturore në komunën multinacionale të Medvegjës, më 23 prill, spektatorët do të jenë në gjendje të shohin filmin ruse-serbe “Kufiri Ballkanik” nga ora 18:00 deri në orën 20:30″  (“U Kulturnom centru u višenacionalnoj opštini Medveđa 23. aprila gledaoci će moći da vide rusko-srpski film „Balkanska međa” od 18 i 20.30 časova“) eshte ky lajmi qe e japin sot mediat serbe për shfaqjene filmit ruso-serbe ne Medvegje, pas deshtimit ne Bujanoc, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Do shtuar se diteve te fundit ne mediat serbe, por edhe ne ato shqiptare ishte quar pluhur rreth fiklmit ne fjalë, pasi Bujancoa  ekishte ndlaur shfaqjen e tij për arseyera tahsme t enjohura, ku meidat serbe ne Beogrda hedhin flake per goje per kete ndalesë?!..

Jo vetem mediat por edhe lidere lokla dhe nga vqeria serbe ihsin marrru me  ndalsen e ketij filmi antihsiptar ne Bujanoc. Jo vetem ata, por edhe edhe depueti i vetem shiptar ne Boegrad Fatmir Hasani i kish thane nja dy tri fjalë. Ky i fundit gati sikur serbet ishte treguar “olart” dhe kritke ndaj atyre qe e kihsin ndalur filmin ruso-serb

Siç është raportuar nga agjencia JUGpress, Anëtar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) në Parlamentin e Fatmir Hasani serbe tha se ai nuk e kishte parë filmin “Megjt ballkanase” dhe nuk e di pse ai shqiptar i Bujnaocit, drejtor i Shtëpisë së Kulturës, paska vendosur ta heq nga repertori ket film.

Sipas mediave serbe deputeti Hasani “është kundër çdo ndalimi dhe se ai beson se do të ketë njerëz të caktuar nga Bujanoci që do ta shikojnë këtë film.” (” Kako je javila agencija JUGpress, poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Skupštini Srbije Fatmir Hasani rekao je da nije gledao film „Balkanska međa” i da ne zna zašto ga je direktor bujanovačkog Doma kulture, posle zakazivanja, skinuo sa repertoara. Hasani je dodao da je principijelno protiv svake zabrane i da smatra da bi sigurno bilo ljudi iz Bujanovca koji bi gledali taj film.“) kane shkruar mediat serbe ditev te fundit me tituj bombastik “Shqiptari ne mes Serbisë ndalon filmin ruso-serb” (“Albanac usred Srbije zabranio srpsko-ruski film“).

Kurse mediaz shqiptare ne Preshevë, Kosove e Shqiperi raprtuan shkrimet me titullin:Çmenden mediat e Beogradit. Ato pyesin: Kush është shqiptari nga Bujanoci, i cili në “zemër” të Serbisë bllokon shfaqjen e filmit ruso-serb?!

Pas deshitmit ne Bujanoc, neser pritet qe ky film mjaft i debatueshem te shfaqe ne Medvegjë. Se do te shaqet veretete edhe ne Medvegjë,  neser pritet te shifet ..

 

SHPËRNDAJE