Parlamenti i Bosnjës filloi procedurat për të ndryshuar Kushtetutën e vendit që Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut thotë se diskriminon çifutët dhe romët, të cilët i ndalon të kandidojnë për funksione të larta.

http://www.botasot.info/img/234sarajeva.jpgZyra e shtypit parlamentar bëri të ditur se një përfaqësues i grupit prej 13 partive parlamentare është i ngarkuar që të propozojë në parlament para datës 30 nëntor, amendamentet kushtetuese, si dhe amendamentet e nevojshme për të ndryshuar ligjin zgjedhor.

Reforma është një nga kushtet kryesore për Bosnjën, për të marrë statusin e kandidatit për Bashkimin Evropian.

SHPËRNDAJE