Mijëra protestues, përfshirë mësues dhe liderë religjiozë, janë mbledhur në qendër të Çikagos për të protestuar kundër pabarazisë ekonomike.

Policia i ka arrestuar 27 vetë, që i kishin kryqzuar duart dhe ishin ulur në mes të rrugës, duke brohoritur “siguroni shkollat tona, siguroni shtëpitë tona”.

Protestat e së hënës ishin inspiruar nga lëvizja Okupimi i Wall Street-it, që filloi muajin e kaluar në Nju Jork.

Prefekti i Çikagos, Rahm Emanuel, tha se “ristrukturimi madhor ekonomik” në Shtetet e Bashkuara, e ka lënë klasën e mesme amerikane “të ndjejë një ankth, që më parë nuk e ka ndjerë”.

SHPËRNDAJE