Gazetarin e agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” ne bisedë me shefin e dipomacise kosovare z.Pacolli

 

Ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli ne bisede per agjencine e lajemve “Presheva Jonë” ka thënë se “me anëtarësimin e Kosovës  në Interpol, jo vetem vendi ynë por edhe vendet fqinje dhe Ballkani do te jete me i sigurt meqe ky proces do te ket një rol më të fuqishëm dhe më efektiv në luftën kundër krimit të organizuar, terrorizmit, kontrabandës dhe trafikimit të qenieve njerëzore..”

“Në Samitin nderkombëtare te Crans Montanës në Zvicër, gjate keitj muaji q eu mabjt ne Gjenevë pata mundësinë të zhvilloj një numër të madh takimesh me përfaqësues të ndryshëm nga vendet e botës. Kryetema e takimeve të mija natyrisht ishte nevoja e anëtarësimit të Kosovës në INTERPOL.

U shpjegova arsyet e shumta pse është jashtëzakonisht e rëndësishme pranimi i vendit tonë në këtë organizatë. Arsyeja kryesore natyrisht është siguria, lufta kundër terrorizmit dhe krimit të organ

izuar ndërkombëtar. Çdo ditë e më tepër po rritët mbështetja ndërkombētare për këtë kauzë. Dhe besoj se Kosova ne sesionin te ardhshme te 87-të të radhës Asablese se pergjithshëm te Interpolit qe do te mbahet ne Dubai do te jete anetare e re e Interpol-it.” ka thne ne vazhdim shefi i dilpomacise kosovare z.Pacolli për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Pacolli gjate qendrimit ne Gjenevë ka uzhviolluar nje aktivtet te denduir poltik dhe diplomatzik duke takuar delegacioone, ministar e kryemnistrat duke bindur edhe 28 vende anetare te OKB-së te votojne më 20 nentor pro anëtaresimit te Kosovës në Interpol

Ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, ka thënë se u është mirënjohës të gjithë anëtarëve të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara që kanë treguar mbështetje për aplikacionin e Kosovës për anëtarësim në Interpol.

Sipas tij me anëtarësimin e Koasovës në Interpol, Kosova do të luajë një rol më të fuqishëm dhe më efektiv në luftën kundër krimit të organizuar, terrorizmit, kontrabandës dhe trafikimit të qenieve njerëzore.

SHPËRNDAJE