Preshevë, 17 nëtnor  -Ia ven drynin Shtepinë e Kultures “Abdullah Krashnica”.  Mund të mbyllet ky insitucion kluturor,  por jo dhe deshiren per te bere art. Kete e ben Presheva edhe ne rruge, qe zakonisht edhe ne qendrat evropiane kespozon fotografi ne natyre, hapsire te hapur. Por, kesaj radhe ne Serbi apo Preshevë viktime e mosmarrëveshjeve  pushtet-opoziote eshte bëre nje ekspozite fotgrafishe e paralajmeruar qe prej kohesh. Por, pas mbylles se Shtpise se Kulutres PreFoto ju pret sot nje nje organizim ndryshe ne oborrin e Shtepise se Kultures ne Preshevë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Tash edhe arti, kultura shqiptare ne rrezik kesaj radhe duket nga vet shqiptartët e Preshevës ?!

Inspektorët kundër zjarrit nga Vraja në bashkëpunim me policinë lokale kanë mbyllur objektin e shtëpisë së kulturës në Preshevë duke vendosur shiritat ndalesës (bllomb) që ndalon çdo hyrje dalje në këtë objekt. Cfare marrine pardon cfare “koincidence” mbyllet nje objekt i kulutres mu diten kur oritje te hapej ekspozita e fotografive.

Inspekcioni kishte kërkuar më herët drejtorisë së këtij objekti të komunës së Preshevës që në afat të caktuar të përpilojë projektin kundër zjarrit, të cilin nuk e ka bërë.

Brenda këtij objekti është duke funksionuar biblioteka dhe Rtv “Presheva”, një medium që është në proces gjyqësorë për shkak të pronësisë pas fazës së privatizimit të mediave publike në territorin e Serbisë.

 

Kryetari Arifi: Neglizhencën e pushteve të kaluara po e shpaguajnë qytetarët duke i bllombuar institucionet publike

Kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi duke folur për këtë rast është shprehur se “bllombimi” është mos realizim i projektit kundër zjarrit që është dashur ta ketë patjetër shtëpia e Kulturës në bazë të normativave ligjore.

Ai tha gjithashtu tha se nuk është i brengosur për TVP dhe zyrën e të rinjve që ka uzurpuar Partia Demokratik Shqiptare dhe se e meritojnë me ja mbyllë objektin sepse nuk paguajnë as rryme as qira.

Diskutime dhe marrëveshjet për arsyen e mbylljes së objektit të shtëpisë së kulturës ë Preshevë po vazhdojnë nga pozita dhe opozita ndërsa të dëmtuarit kanë paralajmëruar edhe masa tjera vepruese

SHPËRNDAJE