djdjfPreshevë, 30 gusht  -Mediat serbe kane raportuar se fundit se Beogradi qenka ne shenjter te xhihadisteve, ky kercnim ka bere qe qeveria serbe te moiblizoj forca  te shumta per te mbrojtur kryeqytetin serb. Përkunder se MPB te Kosovës diteve te fundit eshte deklaruar se Kosova dhe shqiptaret nuk jane ne shenjster te xhihadistëve, disa analiste kane deklaruar për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” pa caktuar kohen, se kjo gje nuk mund te perjashtohet.

 

Meqe nuk kane mbetur edhe 2-3 dite kur do te vendoset (per apo kunder) demarkacionit me Mlain e Zi dhe bashke me palajmerimin e nje proteste të madhe gjithpopullore me 1 shtator ku do te refuzohet ky proces i perkrahur nga depuetet serbe, shumica e deputateve te PDK-së dhe  LDK-së dhe kur do te luhatet qeveria aktuale dhe per te ekzistuar ajo, pushteti c’kas mund t’i vi ndermend per te  mbijetuar dhe ka gjasa qe ter prodjhjne ndo nje sulem eventual të “xhihadisteve” mund ta “gabojne rrugën” nga Beogrdai dhe te godasin Prishtinën, kan deklaruart sot nalistet kosvar për agencine e lajmeve “Presheva jonë”. Sipas ekspeteve anti terroizem, sherbimet sekrete (antishqiptare)  në Kosovë mund të “prodhojne” ndonjë sulm “xhihadist”?!..

 

Eksperti ndërkombëtar nga Gjeneva për anti-terrorizëm nuk përjashton sulme te ISIS-it në Kosovë

proetsttss

-Pas sulmeve terroriste ne Bruksel, Parsi ne Gjenevë eshte themeluar nje fond global nderkombëtar per anti-terroitëm, ekstremizmin e dhunshëm dhe radikalizimin qe drejtohet nga prof.dr  Khalid Koser

 

Ketij fondi i prine Prof. Dr Khalid Koser, derejtor eksekutiv i Fondit Global për Angazhim të Komunitetit dhe Rimëkëmbjes (Executive Director of the Global Community Engagement and Resilience Fund)

Se mund te jete Kosova në shënjester te sulemeve te ISIS-t apo grupe tjera ekstremiste, ekspert boteror kuder terrorizmit nderkombëtar Prof. Dr Khalid Kaser për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” eshte përgjigjur se, një nga sfidat e bordit nga Fondacioni  yne pa dyshim eshte edhe Kosova, cka nuk perjashtohen sulme te tilla, nëse insitucionet vendore nuk merren seriozisht përballe ketyre grupacioneve radikale.

 

luiii“Në Prishtine nga takimet e mia nga qeveritaret kosovar kerkova qe te jene me vigjilent dhe te punojne me shume dhe em perkushitm ne avancimin e proceseve, sidomos zhvillimin e vendit duke hapur vende te reja te punes, gjendje kjo e cila ka shkaktuar pakenaqesi  tek qytetaret duke provokuar migracioni dhe radikalizmin e njerëzve ne rajon. Lufta kunder krimit e organizuar apo radikalizmit fetar nuk munde të behet vetëm me deklarata nese rrime duar kryq perballe papunesise dhe korrupcionin..”   ka thene ne vazhdim dr, Kaser, ekspert boteror kunder terrorizmit nderkombëtare me seli ne Gjenevë.

Në parandalim të ekstremizmit të dhunshëm ne Kosovë me nje ser masa preventimeve,  ka premtuar se do të ndihmojë Kosovën njeriu numer nje i Fondit Global për Angazhim të Komunitetit dhe Rimëkëmbjes (GCERF)  Prof. Dr Khalid Koser

 

Sipas  eksperteve për ceshtje anti-krim dhe mbi terroizmin nderkombëtare ky sulm eventual mund te ndodhe  o tash para protestave te opozites shqiptare ne Kosovë (dmth para 1 shtatorit) i cili mund te “prodhohet” nga sherbime te cakuara. Njëkohesisht jemi deshmitar se ne ballkanin qeverite e brishta kane mbijetuar me trazira ose me skenare ose me afera spekulative duke “prodhuar” arrestime duke “zbuluar” armatim, si dukur ne kohen e Serbise se Miloshivicit i cili regjimi ju inskenonte shqiptareve armatim ne veture apo ne shtëpi vetem e vetem per te “deshmuar” para opinionit se ata jane te rrezikshem.

 

SHPËRNDAJE