Papa është i befasuar që disa kardinalë refuzojnë vaksinat – vaksinat nuk janë armiq

Kreu i Kishës Katolike Romake, Papa Françesku, tha sot se ishte i befasuar pse një numër kaq i madh njerëzish, përfshirë disa kardinalë të Kishës Katolike Romake, nuk pranuan të vaksinoheshin kundër Kovid-19. “ eshtë e çuditshme sepse në historinë njerëzore, vaksinat nuk kanë qenë armiq.

Si fëmijë, ne ishim të vaksinuar kundër lisë dhe poliomielitit. Të gjithë fëmijët u vaksinuan dhe askush nuk tha asgjë, “tha Papa, duke iu referuar agjencisë Srna. Papa, i cili gjithashtu u vaksinua kundër Kovid-19, shpesh u bëri thirrje të tjerëve për imunizim për të mirën e përbashkët.

Sipas tij, ekziston mundësia që disa njerëz fillimisht kishin frikë se kishte shumë vaksina në dispozicion dhe se disa dolën të ishin vetëm ujë i distiluar. Ai nuk specifikoi cilat vaksina.

SHPËRNDAJE