Dita e parë e aplikimit të masave më të rrepta anti-epidemike në Slloveni po zhvillohet me disa ankesa nga të pavaksinuarit, por pa incidente dhe pakënaqësia më e madhe është në mesin e shoferëve që nuk mund të mbushin karburantin me automjetet e tyre pa një konfirmim se jeni vaksinuar me koronavirus.

Shumica e shpërndarësve, përfshirë Petrolin me bazë në Lubjanë, me numrin më të madh të pompave dhe pothuajse 60 për qind të tregut në tregtinë e produkteve të naftës, zbatojnë në mënyrë rigoroze rregullat për gjendjen e PCT (të sëmurë, të vaksinuar, testuar), të cilat qeveria i miratoi të shtunën, që do të thotë se pompa e karburantit aktivizohet vetëm kur shoferi vërteton me dokumente se ka pasur COVID-19, se është vaksinuar ose ka një test negativ jo më të vjetër se 48 orë.

Sipas mediave sllovene, për shkak të një procedure të tillë, trafiku në pikat e karburantit ishte më i lartë një ditë para futjes së masave të reja, por punëtorët në pikat e karburantit thonë se nuk ka pasur vonesa dhe se nuk është e vërtetë që ka pasur shumë që kanë blerë karburante, raporton klix.ba.

Në ditën e zbatimit të rregullave të reja, qeveria përjashtoi shoferët në transportin ndërkombëtar nga kërkesat e detyrueshme PCT, kështu që ata ende mund të marrin karburant pa kufizime të mëdha, përveç se ata duhet të mbajnë një maskë brenda stacionit të benzinës kur paguajnë.

Rregulli mbi kushtet e detyrueshme PCT, me përjashtime të rralla, për një numër aktivitetesh dhe aktivitetesh ekonomike, si për punonjësit ashtu edhe për përdoruesit e shërbimeve, u miratua nga qeveria e Janez Jansa për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike, dhe nuk përjashton që kufizime shtesë do të të futet nëse numri i vaksinuar nuk rritet me shpejtësi, dhe numri i të infektuarve të rinj dhe të shtruar në spital vazhdon të rritet me ritmin aktual.

Në dy ditët e fundit, gati 2.800 raste të reja të infeksionit koronavirus janë konfirmuar në Slloveni. Në 24 orët e fundit, ishin 1,364 të sapo infektuar, dhe në test, një në pesë ishte pozitiv

SHPËRNDAJE