Jean-Paul Carteron, President, njëherit fondatori i Forumit Nderkombëtar Crans Montana ne bisede me shefin e diploamcise kosovare Behgjet Pacollin 

Gjenevë 14 janar -Sesioni fundit i 20-të me radhe i Forumit ndërkombëtar të Crans Montana, Kosova qe prezentuar denjesisht nga shefi i diplamacise shqiptare  Behgjet Pacolli në këtë samit botëror, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicr

 

Pacolli: Prishtina sivjet, ne qershor mund te jete nikoqire e Forumit nderkombëtar Crans Montana 

Shefi i diplomacise kosovare Behgjet Pacolli se fundit ka zhvilluar  nje aktitvite te dendur politik dhe diplomatik nga nje ser takimesh me delegacione pjesemarrse te samitit si dhe perfaqesus te organizatave nderkombëtare, poershire ketu edhe me kreun e Forumit Nderkombëtar te Crans Montana.

Fllimisht z.Pacolli ka pasur nje takim miqesor me presidentin e Forumit Ndekrombëtar Jean Paul Carteron me te cilin biseduan për situaten aktuale ne Kosove, rolin e Zvcres ne ne rajon si dhe  dhe integrimet pro evropiane.

Ministri Pacolli permes agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” jep lajmin e mire. Pas takimit me presidentin, njëherit fondatorin e Crans Montanës në Zvicër Jean-Paul Carteron, ministri Pacolli ka deklaruar se  “pata rastin se fundit te takoj presidentin e Forumit, Crans Montana zotrin Jean-Paul Carteron, me te cilin biseduam për mundësinë që sesioni i ardhshëm, i ketij dsamiti boteror të jetë në kyreqyttin tone ne Prishtinë. Kosova e gatshme eshte te organizoj Forumin nderkombëtar te Crans Monatana ne muajin qershor ne  Prishtinë kur prtiet te tubohen mbi 500 pjsemarres, ne mesin e tyre dhjetar burra sheteror, kymneistra dhe misnitar te qverive sio dhe biznsmenet e bankiere nga mbare bote si perfaqesues te organizatave nderkombëtare OKB, UNESCO, BE, OSBE etj..”

Mesohet se tema kyqe qe do te trajtoheshin gjate Forumit Ndekroimbetar Crans Montana ne Prishtine do te ishin Kosova drejt integrimeve evropiane, insitucioneve veriatlantike dhe nderkombretare, lufta kunder terrorizmit ndekrombëtar dhe korrupcionit ne vendet ballkanit, migracioni si dhe roli i BE-së ne zhvillimin ekenomik tge vendeve ne tranzicion.

SHPËRNDAJE