crimsrbPresheve, 9 shtator  -Protesta e se shtunes se kaluar dhe ambsades kosvare ne Ameirke, kundër kandidatit të Vuk Jeremiqit për sekretar të përgjithshëm të OKB-së, ka përfunduar. mxdje nga organizatoret eshte thene se  ju ehste derguar letër OKB-së dhe shteteve anëtare për të shprehur indinjatën për kandidimin e Vuk Jeremiq në krye të OKB-së. Por per kete prteste zyrtaret e OKB-së nuk dine asgje dhe nuk kane pranuar kurrëfere letre ne këte drejtim.  Madje per proesten ata kane mesuar nga agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” cka edhe nuk duan ta komentojne protesten ne fjalë.

Pytjes se Vuk jeremc nje kandidta nga Serbia, ku spot burgjet e Hages jane t embushur plote me serbete denuar nga TPI pe rkrime dhe gjencoid kunder jo-serbeve ne Ballkan a eshte kandidat i qelluar per sekretar te pergjithshem te OKB-së  z. Mathias Gillmann nga k bineti i Ban ki-moon  për ahgenci e e lajmeve “Persheva jonë” ka deklaruar se “per protesten e Prishtines kunder Heremicit  nuk komentojme kandidatet, pasardhesit e sekretarit te përgjtishem te OKB-së.”

Ne vazhdim z.Gullman ka njftuar se “nga Prishtina as nga zyrtare nga qeveria e Kosovës  nuk kemi donje njoftim apo reagim lidhur me kandidatin ne fjale nga Serbia..”

Nderasa nje eskperte i OKB -se per te Drejtat e Njeriut  per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ka deklaruar se  “Qeveria e Kosovare asjehere zyrtarisht nuk ka akuzura as Vuk Jeremiqin e as Serbine per krime dhe gjeonocid, bile me te kane shtrënguar duart dhe kane folur ne telefon apo permes rrjeteve sociale..”

SHPËRNDAJE