New York, 28 shtator  -Ne kuader te sesionit te 73-te te Asamblese se pergjthshme te OKB-së sekrtari i përgjithshem i Kombeve te Bashkauar Antonio Guterres ka takua mbi 100 presidentt dhe kryeministra te vendeve anetare te kesaj organizate nderkombetare, ne mesin e tyre edhe ata nga ballkani.

Shefi i OKB-së sot kishte takuar kryeminsitrin e Serbise Ana Brnabic me te cilen kane biseduar edhe per Kosoven. Pas ketij takim mediat serbe dolen tituj bombastik se “OKB nuk e njeh shtetin e Kosovës” duke shkruar se flamuri i Kosoves nuk valon ne seline e OKB-së, gje kjo ndoshta pak shume dihet, meqe ky shtet i ri eshte ne pritje te anetarësimit te saj ne BE, NATO dhe OKB, shkruan agjncia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Presidenti Ilir Meta takon shefin e OKB-së Guterres. Bisedojne edhe per Kosovën

Nese flamuri i Kosoves nuk valon ne OKB-së, por as ai i Serbise nuk valon ne OKB-së, nese shikojme keto dy foto poshte ne pritje e përcjellje te shefit te OKB-se me personalitet boterore, perfsjhire ketu edhe Shqiperine dhe Serbinë. Tek fotoja e pare OKB rrespekton shtetin shqiptar dhe aty valon flamuiri shqiptar, kurse tek fotoja e dyte, siq po shifet mongon flamuri serbe!… Tash s’eshte kah mirret vesh kush kë, nuk e njeh?!, ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Presidenti shqiptar Ilir Meta ne kuader te sesionit te 73-te te Asamablese se Pergjithshme te OKB-së, pati një takim në selinë e Kombeve të Bashkuara në New York me Sekretarin e Përgjithshëm te OKB, Antonio Guterres, me te cilin ka biseduar per Kosoven dhe  mbi zhvillimet në Ballkanin Perëndimor (“The Secretary-General and the President of Albania also exchanged views on developments in the Western Balkans.“) njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”  nga OKB.

 

SHPËRNDAJE