Delegacioni kosovar ne New York me i madh se ai Kinez me 41 persona. Shpenzoi mbi 100 mijë dollare bileta, hotele dhe per fotografi ?!

New York, 28 shtator  -Ne kuader te sesionit te 73-te te Asamblese se pergjthshme te OKB-së sekretari i përgjithshem i Kombeve te Bashkuara Antonio Guterres ka takua mbi 100 president dhe kryeministra te vendeve anetare te kesaj organizate nderkombetare, ne mesin e tyre edhe ata nga ballkani.

 

EDHE KESHTU LOBOHET: Delegacionit prej 41 antaresh ne New York i prire nga Hashim Thaci sikur Ali Baba me 40 hajdut

Image associéeNe kohen kur emrin i Kosoves po defilon ne listat e organizatave ndekrombetare me nje papunesi me te madhe, nje vend me i varfur ne evropian me korrupcion me te larte ne rajon, autoritetet kosovare kane pasur guxim pa fije turpi te marrin me vete ne New York 41 persona ne emer te lobimit dhe ne emer te pjesmarrjes ne sesionit e 73 te Asamblese se Pergjithshme te OKB-së, pjesmarrjene te cileve ne OKB e demantua nga zyrtaret e Kombeve te Bashkuara. Veq kesaj delegacioni kosovar ne OKB nuk kaloi pa skandale te njëpasnjeshme

Disa anlsite kosvare kane adresuar kritika ndaj vizites se fundit te kreut te shtetit me te vafrur ne Evropë ne New York e cila vizite u cilesua me shume nje lloj ekskursioni meqe u kthyen nga atje duart zbazet, pos me  disa foto me pykë te zorit, pa asn e njohje, me nje lobim te brisht plote skandale?!..

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” se delegacionit prej 41 anëtaresh ne New York i prire nga Hashim Thaci, ishte disa here me i madh se ai kinez (mbi nje miliard banore) se sa ai i Kosoves. Madej nisur nga papunesia dhe korrupcioni i madh ne Kosove disa analiste kane pohuar se Kosova nuk e ka at luks qe te te shetis neper bote me nje delelagecion te tille te madhe, aq sa do t embushtin nje aeroplan u cilesua sikur Ali Baba me 40 hajdut!

Nisur nga ky nume ri madh i delegacionit kosovar ne New York te lihet pershtypje te “shnuket” mire edhe kesaj radhe Kosova, meqe kjo mund te jete vizita apo siq u quajt ekskursioni i fundit i Thacit dhe ekipit te tij ne SHBA si president.

SHPËRNDAJE