fkososNë seancën e fuidnit te Këshillit të Sigurimit të OKB-së në Nju Jork, pos temave te alrmishme per sitauaten dhe zhvillimet e fundit ne Kosovë, zyrtaret e Ke kesja organizate nderkombëtare kaner folur edfhe për Fushe Kosovën, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Keshtu, pëtanainaarfaqësuesi i OKB-së për Kosovë, z. Zahir Tanin, lavdëroi punën në komunën e Fushe Kosovës dhe Ferizajt

Sipas te derguarit special te sekretarit te pergjithshem te OKB-së ne Kosovër z. Zahri Tanin “autoritetet komunale iu përgigjen një kërkese për ndihmë për ta pastruar dhe për të siguruar një varrezë ortodokse serbe dhe mori përsipër për të siguruar mbështetje të vazhdueshme për t’i ruajtur varrezat. Në Fushë-Kosovë autoriteti komunal miratoi ndarjen e fondeve për të pastruar tri varrezat ortodokse serbe’, në Fushë-Kosovë, Bresje dhe Kuzmin.”

‘Dua të shfrytëzoj këtë rast për të lavdëruar disa përpjekje të shkëlqyera për pajtim, në nivel komunal, ku autoritetet komunale kanë dëgjuar dhe iu kanë përgjigjur shqetësimeve të komuniteteve të tyre, duke rezultuar në progres të vërtetë…Në Ferizaj, Kryetari caktoi Nënkryetarin për Komunitete, pavarësisht se nuk kishte asnjë detyrim ligjor për ta bërë këtë.” ka thene ne fujnd z.Tanin.

 

SHPËRNDAJE