preshhsdsBujanoc, 18 nentor  -Në Bujanoc sot janë ndare kontrata për 15 kompani  tregtare nga komunat e Medvegjës, Bujanocit dhe  Preshevës nga nje konkurs i Trupit Koordinues, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Kryetari i Trupit Koordinues për tri komunat Zoran Stankoviq ka thënë se kjo është hera e pestë që pjesa e subvencionit për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dedikur territorit të këtyre komunave.

Shqiperim Arifi, kryetar i Preshevës, thotë se ai është i kënaqur me rezultatet e arritura nga komunat e Preshevës, të cilat u rritën numrin e përfituesve në konkurs.

“Edhe pse kjo nuk është një çështje, por unë dua të ju informoj se ne kemi disa vërejtje për procedurën. Bëhet fjalë për udhëheqjen tonë në Trupin Koordinues, të cilat ne do të diskutojmë në vitin e ardhshëm dhe besoj aftësinë për të gjetur një tjetër regjim…” ka thne z.Arifi

Ndresa homolgu i tij shiptar nga Bujanoviu Shaip Kamberi, u shpreh i kënaqur me pjesëmarrjen në veprim ku në mënyrë specifike siguron ndihmë për njerëzit që punojnë në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe kujton se pesë vjet më parë ishte një avokat i idesë se Trupi Koordinues në këtë mënyrë për të ndihmuar zhvillimin e biznesit.

Kryetari i Komunës së Medvegjës Nebojsha Arsiq, është e sigurt se kjo merr një shumë të burimeve në drejtim të rritjes së produktivitetit dhe vende të reja pune.

Besnik Muasu nga kompania “Nura” në Preshevë është një nga ata që kanë marrë fonde. I  angazhuar në prodhimin e mobilieri, dritare PVC, dyer të brendshme dhe kuzhinë, dhe kompania ka ekzistuar që nga viti 1968.

Hasan Ramadani ka marrë edhe grante. Kompania e tij Corotica i angazhuar në prodhimin e aluminit dhe mobilieri PVC. /Metali Krasniqi

SHPËRNDAJE