marija-obradovicPreshevë, 26 nentor -Kryetari i Komisionit për Mbrojtje dhe Punëve të Brendshme Marija Obradovic tha sot se trupi parlamentar nuk ka marrë informacion zyrtar për tërheqjen e xhandarmërisë, forcave serbe  nga Zonës Tokësore të Sigurisë ne brezijn kufitar me Kosovën

Sipas jozyrtare, por informacionin e verifikuar, njësitë e xhandarmërisë në periudhën e kaluar prej tetë bazat e saj në ZTS dorëzuar Ushtrinë e Serbisë dhe u tërhoq, kështu që ushtria është në vetvete siguron atë zonë.

“Unë jam i trishtuar unë nuk mund të jap një përgjigje për këtë pyetje. Zyrtarisht, Komisioni për Mbrojtjes dhe punëve të brendshme nuk e ka marrë atë lloj të letrës, “tha ajo Obradovic e pyetur nëse Komisioni informohet për arsyet e tërheqjes së Xhandarmërisë KZB.nga Lugina e Preshvews, perkatesith nga zona kufitare me Kosovën.

Ministri serb i Mbrojtjes me gjeneralë nga Presheva në Karadak. Ven flamurin serb në Magjere, në ish bazën e UCPMB

shippserrtb1112Ministri i Mbrojtjes i Serbisë Zoran Djordjevic ka vizituar sot papritmas kryetarin e ri të  Preshevës, Shqiprim Arifi, vizitë kjo e paparalajmëruar. Per kete vizite te shefit te mbrjtjes dhe armates serbe ne Preshevë edhe mediat serbe kane shkruar se ishte nje vizite tinëzare (“Ministar odbrane tajno na jugu Srbije“),  transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Djordjevic shprehu kënaqësinë e tij se ai u takua me kryetarin e ri dhe i uroi sukses në punën e ardhshme.

Kryetari i Komunës së Preshevës Arifi ka falënderuar Ministrin e Mbrojtjes të vizitojnë komunën e Preshevës dhe theksoi se kjo qasje e re do të lejojë partneritetin në të ardhmen.

“Kemi biseduar për situatën aktuale në komunë dhe bashkëpunimin me Armatën e Serbisë.  Ne tani e kemi në Preshevë një situatë e re për të gjithë qytetarët, edhe shqiptarët edhe serbët që jetojnë këtu me ne “, ka thënë Arifi. Në fakt as Arifi dhe asnjë lider tjetër nuk pati guxim t’i thotë ministrit te mbrojtjes se Presheva është blinduar nga forca te trefishta serbe që ka shkaktuar panik dhe frikë tek fëmijët dhe popullata. Të cilat deklarata e refrene para zgjedhjeve janë dëgjuar shpesh, nga liderët preshevar!

SHPËRNDAJE