skennvvBujanoc, 26 nentor  -Ministria e Administratës Publike dhe Vetëqeverisjes Lokale ka refuzuar sot  kërkesën e këshilltarve te partive  shqiptare për të ndryshuar emrin e sheshit qendror në Bujanoc.nga Krakagjiorgje Petrivc në Skderderbeu apo Adem Jashari.
Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Ivan Boshnjak ka phuar se kjo kërkesë është refuzuar për shkak se ajo nuk e ka pranuar konsensusin e ndër-komitetit në Bujanoc, ku përfaqësuesit e shqiptarëve votuan për serbe kundër këtij propozimi.
Ndyrshe, politikanët shqiptarë kanë bërë të ditur per agjencine e aljemeve “Presheva Jonë” se kjo ceshtje  do të lihet në këtë vendim Gjykata Kushtetuese e Serbisë, sikur edhe vendime tjera ta zheme lapidarit te UCVPMB-së qe u vbui dhe u hhoc sikur t mos kishta aty kurr. “Svaka cuda tri dana…” thonë shkiet…

Do perjkujtuar se me 30 qershor te ketij viti Kuvendi Komunal i Bujanocit gjatë nje seance sme shumice votash kishte korrigjuar emrin e sheshit kryesor të Bujanocit me shumice shqiptare nga “Karaxhorgje Petrovic” në “Skenderbeu”. Propozimi i emërtimit të sheshit të Bujanocit, u votua me 22 vota pro  dhe 14 kundër, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Propozimi për emërtimin e sheshit  DOLI nga kryetari i kuvendit  komunal, Jonuz Musliu, njëherit ish-drejtor politik i SHP te UCPMB-së  i mbështetur edhe nga kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi

SHPËRNDAJE