shkiopooPresheva, 26 nentor -Ndetimi në Preshevë në mesin e mjediseve më të përhapura në Serbi vehen  vinça edhe aty ku nuk i kane vendin. Kreu i ri i komunës Shiperim Arifi thotë se problemet jane trashëguara, shkruan  Novosti, transmeton aghjencia e lajemeve “Presheva jonë

Shqiperim Arifi: Asgjë “jashtë” ligjit, Ndertimi i shtëpive dhe baneseva probleme të trashëguara

Edhe pse statistikat vjet tregojnë se komuna e Preshevës një nga më të varfërit në Serbi, kjo është edhe kjko një nga komunat, me ndërtime te hiovcshme, ka shkruar gazeta serbe duke harruar se gati cdo sghtpi ka nga nje pewroan qe punon jashte ( ne Zvxcer, Gjemrni apo Amerikë) sa per “derzhave” qe fitojne nuk mund të qesin asnje qereremiqe, as per nje nevojtore.

“Numri i ndërtesave të reja dhe projekte të reja të infrastrukturës me siguri nuk duhet anashkaluar dhe ne jemi shumë krenarë. Ne presim që, me ndihmën e qeverisë së re lokale, ky aktivitet është zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme..” thotë kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq.

Sipas njërit prej shqiptarëve në këtë pjesë të Serbisë, më parë i punëtorëve të huaj në atdheun e tyre të dërguar të holla për të afërmit e ndërtoi shtëpinë, dhe tani ajo është bërë e njohur për të blerë – banesa.

Megjithatë,  të gjithë kontraktorët kanë lejet e duhura qeverisë lokale, disa ndërtesa në qendër të Preshevës nuk veprojnë si një dizajn ideal urban, dhe një shembull i tillë është ndërtesë banimi të cilat, në afërsi të stacionit të autobusëve, e cila ngre çështjen e sigurisë.

“Unë nuk kam ndonjë informacion në lidhje me të, sepse kam trashëguar shumë vendimet e marra nga qeveria e mëparshme, duke përfshirë edhe lejen për ndërtimin e ndërtesave shumëkatëshe të përmendura..” tregon kreu aktual i Preshevës Shqiperim Arifi, duke njoftuar se në çdo gjë në të ardhmen do të punohet vetëm në përputhje me rregullat pozitive të Serbisë. (“..aktuelni čelnik Preševa Šćiprim Arifi, najavljujući da će se ubuduće sve raditi isključivo uz poštovanje pozitivnih propisa države Srbije.“)

 

QMIMET:

Lokalet në Preshevë kushtojë më shumë SE në qytetet tjera më të mëdha të Serbisë., ndoshta pse shiptaret kane pare ketu, pèasi shumic ajane jahste vendit ?  Për apartamente cmimet sillen  nga 500 në 700, ndërsa çmimet elokale  arrijnë një mijë euro – varësisht nga lokacioni.

SHPËRNDAJE