Preshevë, 14 mars  -Avokatët e një vajzë adoleshente i cili ishte viktimë e trafikimit të qenieve njerëzore pohojnë se ajo ishte e detyruar të ketë marrëdhënie seksuale me më shumë se 1,000 burra në një hotel, ku ajo ishte mbajtur e  burgosur, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke i’u referuar mediave amerikane.

Vajza ishte vetëm 14 vjeç kur ndodhi incidenti i dyshuar. Tani 17 vjeç ka paraqitur një ankesë kundër pronarit te hotelit, per skenat e hidhura të saj. Avokatët e saj tregojnë ankth. Sipas tyre, vajza (emri i së cilis nuk është transmetuar) është mbajtur rob në Inn Roosevelt në Filadelfia për dy vjet, kundër vullnetit të saj. Atje, ajo u detyrua që të ketë marrëdhënie seksuale me më shumë se 1,000 burra, transmeton “Presheva jone”.

Ajo ishte paguar mesatarisht 50 $ për seks. Bllokuar në një trafikim të qenieve njerëzore, ajo u reduktua sipas avokatëve të tij “për statusin e skllevërve, të paguara për të bërë gjëra për burra dy herë, tri herë, katër herë moshën e saj.”

Ajo po ndjek pronarët e Hotel Roosevelt Inn, kompania e të cilit i përket dhe menaxherët. Ajo pretendon 50.000 dollarë në dëme. “Unë kam qenë gjithmonë aty në zyrë. Unë kurrë nuk kam parë diçka jonormale, “u përgjigj menaxheri i hoteli, Yanga Patel. Megjithatë,  ky vend është i njohur edhe si “epiqendër të trafikimit me qenie njerëzore.” Ju duhet të jetë i verbër, i shurdhër dhe memec të mos e dini se 100 njerëz kanë ardhur në ngritjen e tij në disa ditë, tha Tom Kline, një nga avokatët e saj. Ai shtoi: “Ju keni një ekip te “pastrimit, dhe kur ajo hyn në dhomë, ajo gjeti kanaçe mbushur me kondom. Ju nuk mund të keni verejtur meshkujt jashtë duke pritur në radhe para hotelit apo para derës se dhomës së këtij femije?”

SHPËRNDAJE