natrtt111Preshevë, 4 tetor -Natasa Kandic: UÇK-ja nuk është një organizatë terroriste! (“Nataša Kandić: OVK nije teroristička organizacija!“) me ekt ttiull sot kane dalur gazezst serbe ne Beograg, shkrna agjencia e lajmeve “Pesheva jonë”

Natasha Kandiq mbrojtur anëtarët e organizatës të UÇK-së në gjyqin e pesë anëtarëve të akuzuar të ashtuquajturit “grupi i merimangës”, duke argumentuar se ata nuk janë terroristë

Jugoslav Petrusic gjykim dhe katër të akuzuar për spiunazh në favor të shërbimit francez të zbulimit, grabitje dhe vrasjen e dy shqiptarëve gjatë vitit 1999 nga Kosova, ish-drejtoresha e të Drejtën Humanitare Qendra Natasha Kandiq duke i rene ne kfrah  UÇK-së ka thnen se  “*UCK nuk ishte një organizatë terroriste!..”

UÇK-ja nuk është një organizatë terroriste! Natasha Kandiq, paska tronditur opinonin serbe ne procesin gjyqesor ne  gjykimin e Jugoslav Petrusic. Ajo tha se ajo erdhi përpara në 1999 familjen shptarae Nimanaj, duke thënë se ajo nuk e di se çfarë ata kishin me bijtë e Mirsadit dhe Sadikut.

“Ata ishin civilë dhe të fshehur në pyll. Ata u arrestuan dhe më pas kapur kur ata erdhën në shtëpi për të ndryshuar rrobat. Petrusic dhe njerëzit që i kshin mbytur, nga ata  kishin kërkuar 20.000 euro. Mirsadi kishte thirrur vëllaun dhe motrën, te cilët jetonte jashtë vendit, për të siguruar ato para.  Vëllezërit  Nimonaj,  përfunduan në burg të Nishit, ku ata me ovne u  liruan..” dëshmoi Kandic.

“Kur pyeti Petrusic Mirsada Nimonaj sa ishte ne burg, ishin prezent gjashtë oficerë të Ushtrisë ihs-Jugosllave. Shqiptari  nga burgu ka sjellur 42 numrat të telefonit, të gjithë ata, si u zbulua më vonë, 23 janë përdorur nga UÇK-ja..” ane shkruar mediat serbe..

SHPËRNDAJE