“Mysfire i pftuar” i ardhshëm i tokës eshte ky objekt (satelit i vjeter kinez) prej 8 tonësh qe do ta godas planetin tone. Se kush e ka kismet pritet te shifet, njofton agjencia e lajmeve Presheva Jonë duke u referuar buirimeve te Science et Avenir.

Sateliti  hapësinor Tiangong-1, gjendnet  jashtë kontrollit  nga agjencia kineze hapësire, ​​i cili  do të kthehet në tokë brenda disa ditev. Anija prej tetë tonësh përfundoi misionin e saj më 21 mars 2016.

Nga kjo date agjencia kineze e hapësirës humbi kontrollin e Tiangong-1 satelit ky stacion prej gati tetë tonësh. Që atëherë, ajo është tërhequr pa dëshpërim në tokë dhe tani është më pak se 300 kilometra mbi nivelin e detit, sipas Science et Avenir. Ajo duhet të rrëzojë deri në fund të vitit 2017 ose në fillim të vitit të ardhshëm.

 

 

 

SHPËRNDAJE