Kreu i Shtetit due denuar poltiken diskrimnues te Beogradit ndaj shqiptareve etnik ne Medv egje,. Bujanco deh Peshevë ka  theksuar rëndësinë e madhe që ka integrimi i shqiptarëve në të gjitha nivelet e administratës vendore dhe qendrore.
Meta: Marëdhëniet mes Tiranes dhe Beogradit mvaren edhe nga politikat dhe sjelljet e qeverirëse serb me shqiptare entik ne Luginen e Preshevës
Résultat de recherche d'images pour "ilir meta"Meta, nga ky takim me kreun e shiptareve ne Preshevë, ka pohuar se marëdhëniet mes Tiranes dhe Beogradit mvaren edhe nga politikat dhe sjelljet e qeverirëse serb me shqiptare entik ne Luginene Preshevës.

Presidenti Ilir Meta ne takimin e sotëm me te parin e Preshevës Shqiperim Arifin ka theksuar rëndësinë që ka bashkëpunimi mes faktorit politik shqiptar në Preshevë dhe në të gjithë Luginën, për realizimin e nevojave dhe interesave politike, ekonomike dhe të gjitha fushave të jetës për shqiptaret e Luginës. Njëkohesisht Meta ka kerkuar unitet ne mes subjekteve politike shqiptare ne Luginë.

Presidenti Meta e bëri këtë deklaratë gjatë një takimi me  Kryetarin  Komunës së Preshevës, Shqipërim Arifi, njëkohësisht  Partisë “Alternativa për Ndryshim”.

Në takim Presidenti vuri në duke interesimin e tij të vazhdueshëm, ndaj problemeve dhe kërkesave për zgjidhje, të cilat ndikojnë në përmirësimin e jetës së qytetarëve të Komunës së Preshevës dhe shqiptarëve të Luginës në përgjithësi.

Presidenti gjithashtu theksoi rëndësinë e bashkëpunimit të bashkive të ndryshme të Shqipërisë me Komunën e Preshevës për realizimin e projekteve të përbashkëta kulturore, arsimore, sportive, si dhe me zhvillimin ekonomik të Preshevës.

SHPËRNDAJE