Politikania myslimane Hadia Tajik  (29 vj) me origjinë pakistaneze, është zgjedhur Ministre e Kulturës së Norvegjisë. Zonjusha Tajik vitin e kaluar ishte zgjedhur depe Partisë Laburiste. Ajo më parë ka kryer detyra të rëndësishme në parti, ka qenë edhe këshilltare e Kryeministrit Stoltenberg. njofton agjencia informative “Presheva jonë”.

 

Oslo, 25 shtator

Kryeministri i Norevegjisë vendosi për të bërë ndryshime rrënjësore  në kabinetit e tij, duke i dhnënë besimin një muslimaneje me emrin Hadia Tajik (18 korrik 1983) për ta drejtiar Ministrinë e Kulturës të këtij vendui. Zonjusha Tajik vitin e kaluar ishte zgjedhur deputete e Partisë Laburiste. Ajo më ehrët kishte kryer detyra të rëndësishme në parti, ka qenë edhe këshilltare e Kryeministrit Stoltenberg.

 

Do përkujtuar se në Norvegji, një vit më parë, 77 njerëz u vranë nga ekstremisti anti islamist Breivik me pretekstin se numri i emigrantëve po tregon një rritje të pakontrolluar. Ndërkohë që vazhdojnë jehonat e kësaj ngjarjeje tragjike dhe debatet e shoqërisë multi-kulturore, por kreu i qeverisë  norvegjez,  z.Stoltenberg hodhi firmën mbi një vendim historik duke ofruar në kabinetie tij një muslimane.

SHPËRNDAJE