“Ne kemi rreth gjysmë milioni australianë në këtë vend të besimit islam dhe shumica dërrmuese e tyre janë ata që respektojnë ligjet, australianët e mirë dhe senatori Hanson është absolutisht në përputhje me të qenurit një australian i mirë, që respekton ligjet dhe që është një Musliman i devotshëm..” tha nder tjera George Brandis, avokta nga satfi i parise sme te amdhe ne Austarli One Nation  (nje komb) 

Një senatore është kritikuar pas veshjes së një burqa në parlament si pjesë e një fushate për t’i ndaluar ato në Australi. Ajo eshter ulur ne parlament me ferexhe e cilae me vone pas nja 20 minuitash kur mori fjlaën ajo ka hequr fanellën (ferexhen) në Shtëpinë e Parlamentit në Canberra, njfotn agejcnia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar Ewuronews dhe mediave tjera boterore.

Ajo bëri thirrje që burka të ndalohet dhe të lidhet me terrorizmin, gjë që ajo tha ishte një kërcënim real për Australinë.

Xhorxh Brandis, avokati i përgjithshëm i Australisë, u kthye në Hanson, i cili drejton partinë e djathtë  One Nation  (nje komb) 

Ai pretendoi se qeveria nuk kishte plane për ndalimin e burkës dhe ishte ofenduese ndaj komunitetit musliman, bashkëpunimi i të cilit ishte i nevojshëm nga policia dhe agjencitë e sigurisë.

“Për të tallur atë komunitet, për ta përzënë atë në një qoshe, për të tallur veshjen e saj fetare është një gjë e tmerrshme për të bërë”, tha ai.

“Ne kemi rreth gjysmë milioni australianë në këtë vend të besimit islam dhe shumica dërrmuese e tyre janë ata që respektojnë ligjet, australianët e mirë dhe senatori Hanson është absolutisht në përputhje me të qenurit një australian i mirë, që respekton ligjet dhe që është një Musliman të rreptë. ”

Hanson, i cili për herë të parë u ngrit në vitet 1990 për shkak të kundërshtimit të saj të ashpër ndaj imigracionit nga Azia dhe azil kërkuesve, ka bërë fushatë në vitet e fundit kundër rrobave islamike dhe ndërtimin e xhamive.

Partia e saj ka katër senatorë, gjë që i jep atij ndikim në parlament kur legjislacioni i kontestuar ngushtë është duke u votuar.

Adel Salman, nënkryetar i Këshillit Islamik të shtetit Victoria, tha se veprimi i Hanson ishte “një tallje e pozicionit të saj”.

“Është shumë zhgënjyese, por jo e çuditshme, pasi ajo ka kërkuar të tallë herë pas here besimin islam”.

SHPËRNDAJE