“Ne falenderuam delegacionin nga Presheva për mbështjetjen e vëllezërve tanë në zgjedhjet e fundit në Serbi, me votimet e ytyre për kandidatin tonë për president të Serbisë myftiun Zukorlic.  Njëkohësisht populli nga ky takim u muarëm vesh për koordinimin e aktiviteteve mes popullit boshnjak dhe shqiptar  përballë në poltike diskriminues eme tëcilën kemi probleme të ngjjajshme “, ka pohuar për ajgncinë informative „Presheva Jonë“ Admir Muratoviq, nënkryetar i  partisë boshnjake  (BDZ)

 

Novi Pazar,  7 qershor

 

Një delgacion nga Lugina e Preshvës iu prirë nga z.Rahmi Zylfiu, kryetar i UDSH-së dhe Qenan hetemi, anëtar i kresisë kanë vizituar  sot Novi Pazarin, meqërast u pritën nga funksionarë të Bashkësisa Demokratike Boshnjake (BDZ) të drejtuar nga Muamer Zukorlic, Z.Zylifu , rreth vizitës në fjalë ka njoftuar agjencinë tonë se „qëllimi i kësaj vizite ishte për të zgjeruar bashkëpunimin mes partive dhe mes dy popujve që na lidhë për sbumëcka dhe stretegjinë për të ardhmen rajonale…“

Admir Muratoviq, nënkryetar i  partisë boshnjake  (BDZ) e priti në Novi Pazar pas takimit me delagacionin nga Presheva ka pohura se  “me mysfirët tanë nga Lugina ne kemi shqyrtuar  situatën aktguale  politike dhe ekonomike në Sanxhak dhe në Luginën të  Preshevës gjatë takimit me udhëheqësit shqiptarë”

 

Në vazhdim Muratovic ka pohura për „Presheva Jonë“ se “Ne falenderuam delegacionin nga Presheva për mbështjetjen e vëllazrve tanë në zgjedhjet e fundit në Serbi, me votimet e ytyre për kandidatin tonë për president të Serbisë myftiun Zukorlic.  Njëkohësisht populli nga ky takim u muarëm vesh për koordinimine aktivteve mes popullit boshnjakë

SHPËRNDAJE