Si pasojë ekesaj gjurulltie në KK të Bujanocit Jonuz Muliu dhe Shaip Kamberi kanë shprehur pakënawqësi. Madje, ky i fundit ka potencuar  se formacioni  trio politik nga PVD, LPD dhe UDSH do të dal me një qëndrim publik ku do të sqarojë se (nuk) do ta bojkotoj seancën e nesërme të KK të Bujanocit, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

 

Bujanoc, 7 qershor

 

 Seanca dështon, Këshilltarët as ngrihen e as nuk grahen… 

Seanca e ftuar për sot nga z.onuz Musliu, kryetaraktual i Kuvendit Komunal nisi me fëshkëllima nga të pranishmit të cilët kekrua n shpjegim për vjedhjen votave në Zarbicë dhe rreth tjera të Bujanocit, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”. Dështimi i seacnes së sotme të KK të Bujanocit i priu mungea e kourumit, dmth si pasojë e mungesës së mazhorancës së këshilltarëve në këtë kuvend, për cka nuk u arrit të zhvillohet procesi i verifkues  mandateve të këshilltarëve ku ishin vetëm 19 nga 41 sa ka gjithsejt KK i Bujanocit.

 

Jonuz Musliu, fillimish para të pranishmëve duke  sqaruar se seanca është thirrur në bazë të  ligjeve  të nenit 56, alineja 3 e ligjit për zgjedhje locale ka pohura se “Në bazë të ligjit është dashtë të thirret seanca dhe kjo ftesë është legjitime dhe ka bazë juridike,. Prandaj, është dashur të ulemi dhe të bisedojmë, nuk jemi kundër verifikimeve të mandateve, pasi ky kuvend është i qytetarëve tanë”.

Ndërsa, z.Shaip Kamberi, kryetar i komunës së Bujanocit ka konstatuar se seance në fjalë  duhej të ishte e një karakteri manifestues me qëllimin e verifikimit të mandateve dhe se ftesa për seancën nga ana e këshilltarit më të vjetër Stojanca Arsicit, paparalajmërim kryetarin e kuvedit  Jonuz Musliun është e pahijshme dhe djallozore..”

 

Në seance  ishin prezent 10  këshilltarët e PVD-së, 6 të LPD-së, 3 të UDSH-së dhe dy tjerë nga pakica serbe në Bujanoc, prej Partisë Përparimtare të Serbe të Tomisllav Nikollicit.

Sipa pasojë e kësaj gjurulltie në KK të Bujanocit Jonuz Muliu dhe Shaip Kamberi kanë shprehur pakënaqësi. Madje, ky i fundit ka potencuar në vazhdim se formacioni  trio politik nga PVD, LPD dhe UDSH do të dal me një qëndrim publik ku do të sqarojë se (nuk) do ta bojkotoj seancën e nesërme të KK të Bujanocit. Pra, mbetet të shifet për rrejdhën e  seancës në fjalë.  Të shohim nesër, dita e re nafaka e re…

SHPËRNDAJE