xhammaaSt-Gallen, 26 maj  -Gjykata e Qarkut në St. Gallen ka dënuar sot en oret e pasdites  me 18 vjet burg shqiptarin (Nehat I) nga Lugina e Preshevës, për vrasjen e bashkëkombësit të tij prane në nje xhamie, në gusht të vitit 2014., njfotn agjencia  elajemeve “Presheva jonë” nga Zvicra. Ne oret e mengjesit kur kishte nisur procesi kunder tij, prokuroria kishte kërkuar dënim me burg prej 20 vjetëve.

 

Nis precesi ndaj vrasësit preshevar pran një xhamie ne St-Gallen. Rrezikon 20 vjet burg

Sot ne Srt.gallen te Zvcres ka nisur procesi gjyqesor kunder varsit te nje shiptare nga Serbia (Presheva) i cili ka vrarë nje neri ne gushtine vitit 2014  për hakmarrje, njfofto MPC , transmeton agjencia  e lajmeve “Persheva jonë”
Një njeri i 53 viteve eshte paraqitur  sot në banken ezeze të gjykatës për të shtënat ndja nje bashkevendasi tjeter 51 vjeç afer pas namazit, afer të nje xhamie  në St Gallen në gusht të 2014. Ai rrezikon me 18 vjet burg për vrasje.

22 August 2014 i akuzuari – një shqiptarë etnikë serbë – shkoi në xhami “El-Hidaje” i armatosur me një pistoletë. Kur arriti në vendin e ngjarjes, viktima – një Zvicër me origjinë shqiptare – kishte shkuar ne xhami per t’u  lutur. Vrasësi më pas i afrohet ketoij babai te katër fëmijëve dhe pa nje pa dy pash namazit i hedhe shtatë plumba mbi te. Viktima vdiq menjëherë.

SHPËRNDAJE