Résultat de recherche d'images pour "siptari u presheva jonë"Preshevë, Në kuadër të projektit “No Hate Speech” i mbështetur nga “Resonant Voices Intiative” ka filluar iniciativa kundër përdorimit të fjalëve që nxisin urrejten. Dje në Universitetin e Novi Pazarit, Dega në Preshevë është zhvilluar workshop-i në lidhje me urrejtjen ndëretnike. Por sipas agjecinse se lajmeve “Presheva Jonë” në Serbi, mediat vazhdojne te perdorin fjalen “Siptari”, në Kosove s’guxojne ta përmendin fjalen “shkije”. Dhe cuditërisht nga Presheva kurrë deri me sot ska pasur nje reagim zrytar kunder ketyre hyerjve ne mediat serbe?!

Të pranishëm ishin studentet e fakulteteve të ndryshme. Ky ishte workshop-i i parë i realizuar në këtë muaj ku priten të realizohen edhe dy workshop-e dhe një mural në qytetin e Presheves. Kjo temë është mirëpritur nga pjesëmarrësit, duke patur parasysh nacionalitetet që jetojnë në qytet. Projekti është i mbështetur nga “Resonant Voices Intiative” dhe është realizuar nga organizata joqeveritare “Behu Aktiv 16” Preshevë.

Studentët diskutuan se si mund ta ulin rrezikshmërine e Gjuhës së Urrejtjes dhe treguan cilat janë mundësitë e zbutjes së kësaj gjendjeje në rajonin tonë. Përndryshe Ngo “Behu Aktiv 16” ishte fituese e çmimit të votimit të komunitetit online.

SHPËRNDAJE