jon111Bujanoc, 16 maj  -Në Bujanoc, posa ka perfunduar seanca konstituive të Kuvendit Komunal per te certifikuar mandatin përfaqësuesve te rinj pe rkater vitete  ardhsme. Pa snje debati 4 oresh.  me shumice votash Shaip Kamberin  u zgjodh kryetar i Komunes dhe Jonuz Musliun, kryetar i Kuvendit Komunal. Zgjedhja e kryetarit te Bujancoit Kamberi u be me vota , ku 20 ishin për, ndersa serbet dhe disa tjere leshuan sallen ose abstenuan, njofton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”.

 

Pas sences konsitutive kryetari i ri i Bujanocit (ne fakt ish-kyretar) i ak ka deklaruar agjencise s elajemeve “Presheva Jonë” se nde rpriortiet e prioritve gjate mandatit te tij ne kyre t ekomunes do te jene “permisimi i gjendjes ne arsimit shqip, zhvillimi ekonomik dhe i insfrastkutres me qellim te zbutje së papunësisë si dhe hpaja e perspektivave te reja te grus ne shoqerine tonë..”

 

 

Zgjidhja e kuvendareve te rinj si dhe kryetarit te ri te Kuvendit te Bujanocit u be sot konform marrëveshjen e koalicionit te arritur dje nga Partia për Veprim Demokratik-UDSH me Shaip Kamberin dhe Lëvizjen e Progresit Demokratik Jonuz Musliun, tash kyretar i Kuvendit dhe  grupi qytetar “Për një Bujanoc më të mirë” në krye të së cilës është Stojança Arsiq, lista SPS-JS, SPO dhe lista rome.

 

Ne baze te marrëveshjes ne fjalë,  kurse  partitë serbe do të gjenden ne te njetat pozicionet që i kanë pasur deri me tash.. Qeverisjen lokale në Bujanoc për 4 vitet e ardhshme do tte ket  24 këshilltarë nga 42 sa ka asambleja komunale.

Në opozitë do të jetë Partia Demokratike e ish-kryetarit të komunës Nagip Arifi dhe lista e udhëhequr nga KNS.

SHPËRNDAJE