Preshevë, 5 dhjetor -Lëvizja e xhakeve të verdha te nohur tashme nga Parisi dhe ne mabre Evropën si “Gilets jaunes” po fiton edhe Ballkanin hap pas hapi. Në Serbi, një anëtar i opozitës protestoi kundër rritjes së çmimit të karburantit në vend me një jelek të verdhë n mid pralmentit ne Boegrda, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kjo është arsyeja pse të shtunën, më 8 dhjetor në orën 18:00 – të gjitha në protestë në Beograd!

 

Mediat e Vucicit cmenden: Obradoviç po i vjen era e sarite (m..) Ai fton kaos – per te shkaterruar Beogradin!

Në Serbi, Bosko Obradovic, një anëtar i opozitës, ka marrë një jelek të verdhë në parlament për të protestuar kundër në nivelin e çmimeve të gazit, kane raportuar sot edhe mediat boterore

Deputeti serb vuri në dukje se “Emmanuel Macron eshte nje mik i madh i Aleksandar Vuçic foplen pergjthecka në Paris por jo edhe per pakënaqësinë e popllit serbe, simdos me paunesine e madhe, krizen ekonomike dhe çmimet e benzinës. Kjo është arsyeja pse të shtunën, më 8 dhjetor në orën 18:00 – të gjitha në protestë në Beograd!

Ndryshje mediat serbe kresisht ato pro qverisë, pro presidneti serb Aleksaner Vucict cmenden me dkelarta e depuetit serb i cioli u paraqit ne pralament me xhakten e verdhe (Gillets Jaunes). Sipas tyre Obradoviç po i vjen era e sarite (m..) Ai fton kaos – per te shkaterruar Beogradin! (“Obradović priziva haos – HOĆE DA RUŠI I PALI PO BEOGRADU!“), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Pse BE-ja rekomandon që Serbia të heqë dorë nga gazi rus?
Qershorin e kaluar, rritje çmimi i benzinës në Serbi shkaktoi protesta të shkurtër në disa qytete në Serbi, duke rezultuar në bllokadave rrugore. Kujtojnë se për shkak të krizës sociale në Francë, Emmanuel Macron ka shtyrë edhe një herë vizitën e tij në Beograd..” ka thne deputeti serb sot ne parlamentin e Serbisë.

Fillimisht, vizita e presidentit francez në Serbi ishte planifikuar për gjysmën e parë të vitit 2018, por është shtyrë disa herë.

SHPËRNDAJE